Jak ohřát hranolky, aby chutnaly jako čerstvé: Způsobů je několik, každý má své výhody i nevýhody
Nevyhazujte zbytky hranolek – díky šikovným metodám je ohřejete tak, že budou chutnat jako právě usmažené. Zabere to jen pár minut.

Kdo by neměl rád hranolky! Tahle příloha je oblíbená napříč generacemi, a i když ji nelze považovat za příliš zdravou, jednou za čas si ji dopřeje skoro každý. Co si však počít se zbytky od oběda? Nikdo nechce jíst gumové nebo naopak přesušené kousky – díky osvědčeným metodám to však není potřeba.
Smažení na pánvi
Smažení zbytků hranolek na pánvi se silným dnem a trochou oleje jim dodá křupavý povrch. Na teflonu tahle metoda příliš nefunguje – hranolky se spíš vysuší, jak konstatuje web ThePioneerWoman. Pokud si však myslíte, že vám to zabere jen pár minut, pletete se.
- Časová náročnost: okolo 15 minut.
- Nevýhody: hranolky je nutné stále hlídat a nakonec mohou být mastnější než při původní přípravě.

Pečení v troubě
Výsledkem teploty 180 °C a plechu pokrytého pečicím papírem jsou křupavé a nadýchané hranolky. Důležité: hranolky by měly mít pokojovou teplotu před vložením do trouby.
Rovnoměrnému opečení napomáhá podle stránek AllRecipes pomačkaný pečicí papír nebo chladicí mřížka – horký vzduch tak může cirkulovat rovnoměrně.
- Časová investice: 10–15 minut (mimo předehřátí trouby).
- Výhody: rovnoměrné propečení, méně mastné než při smažení na pánvi.
Horkovzdušná fritéza – jasný vítěz
Metoda ohřevu v horkovzdušné fritéze je nejlepší volbou – a hned vám prozradíme proč.
- Pokud ji rozpálíte na nejvyšší stupeň, bude ohřev trvat pouhých 3–5 minut.
- Hranolky budou chutnat stejně dobře jako čerstvé.
Jediná nevýhoda: omezená velikost dávky. Pokud ale ohřejete více malých porcí, časově to vyjde podobně jako trouba nebo pánev – ale chuťově nesrovnatelně lépe.
A pokud se na smažení hranolek teprve chystáte, vyzkoušejte ověřený trik redakce adbz, díky kterému budou chutnat jako z restaurace.
udalosti247.cz
6 h
udalosti247.cz
6 h
udalosti247.cz
7 h
udalosti247.cz
7 h