Zlepšete chuť vařených brambor. Správné načasování solení hraje zásadní roli
Pokud vaše brambory nechutnají vždy tak, jak byste chtěli, zkuste změnit přístup, jakým přistupujete k jejich solení.
Obsah článku
Vařené brambory patří mezi oblíbenou přílohu mnoha pokrmů. Jejich příprava je poměrně jednoduchá a různými přísadami se dá jejich chuť libovolně vylepšit.
Neodolatelná chuť brambor
Tato zelenina je bezesporu nepostradatelnou surovinou téměř v každé domácnosti. Je základem mnoha receptů a oblíbených pokrmů. Kromě vynikající chuti také obsahují o polovinu méně sacharidů než rýže a skvěle zasytí, píše web BonAppetit. Zároveň v sobě skrývá velké množství vitamínů skupiny C a B a dalších prospěšných minerálů jako měď, železo, draslík a vláknina. Díky tomu velmi pozitivně působí na lidské zdraví. Důležitou roli však hraje způsob jejího zpracování.
Aby správně chutnaly, dejte pozor na sůl
Jak mít lahodné brambory jako z restaurace? Klíčová je tedy kromě kvality brambor také sůl. Když totiž vodu osolíte brzy, bude se vařit pomaleji – a brambory se tedy v hrnci „vylouhují“ o něco déle. A to přesně nechcete. Proto vodu osolte až ve chvíli, kdy začne vřít, ne dříve a ne později. Sůl se díky tomu rychle rozptýlí a nebude mít tendenci se usazovat na stěnách hrnce. Jednoduché, ale prosté, co říkáte?
Jak brambory rychle uvařit
Příprava této přílohy není nijak náročná. Stačí jednotlivé kousky zbavit hrubých nečistot, oloupat, opláchnout pod vodou, vložit do hrnce a dát vařit. Jedním ze způsobů, jak dobu vaření zkrátit o pár minut, je použít namísto studené vody horkou. Díky tomu dosáhne bodu varu rychleji a brambory budou dříve připravené. Dalším způsobem je nakrájet zeleninu na menší kousky, při tom však mohou přijít o část svých prospěšných látek.
Pokud potřebujete tuto zeleninu uvařit co nejrychleji, vyplatí se znát tento jednoduchý trik. Pomocí jedné suroviny z domácnosti budete mít brambory uvařené mnohem rychleji. Ušetříte nejen svůj čas, ale snížíte i výdaje za provoz sporáku při vaření. Stačí jen připravené kousky zeleniny vložit do hrnce a zalít vodou tak, aby byly zcela ponořené.
Nakonec přidejte trochu soli a přisypte jednu čajovou lžičku jedlé sody, jak radí web Latimes. Jakmile máte hotovo, zapněte sporák a připravte si talíře a příbory. S jedlou sodou vám příprava této přílohy zabere totiž jen pouhých 10 minut. Už nikdy nebudete muset čekat, až se brambory zcela uvaří.
udalosti247.cz
18 h
udalosti247.cz
18 h
udalosti247.cz
19 h