Zápachu se zavařovacích sklenic se lze zbavit pomocí hořčice. Stačí dát jednu čajovou lžičku na dno a zalít vodou

Použité zavařovací sklenice mohou zapáchat i po důkladném umytí v myčce na nádobí. Naštěstí však existuje jednoduchý trik, díky kterému budou opět vonět.

zavařovací sklenice i Zdroj fotografie: iStock
                   

Mnoho lidí používá zavařovací sklenice pro skladování okurek, džemů nebo různého ovoce. Často se však může stát, že nádoby zapáchají po předchozím obsahu. A ať se snažíte jakkoliv, nelze se jej prostě zbavit. Naštěstí však existuje velmi jednoduchý způsob, jak toho dosáhnout, a to pomocí obyčejných ingrediencí. Bude vám k tomu stačit pouze hořčice, obyčejná voda a vhodná nádoba. Sklenice budou ve výsledku opět voňavé a budete je moci s klidnou hlavou použít znova. 

Zbavte své sklenice veškerého zápachu

Když vaříte džem nebo zavařujete okurky, hodí se vám staré sklenice. Je tu však jeden problém: i když je předtím důkladně umyjete, budou stále cítit svým předchozím obsahem, a to zejména, pokud jste v nich skladovali něco česnekového nebo nakládaného. V takovém případě se vám pravděpodobně nechce do nich nic znova ukládat. Naštěstí však existuje velmi jednoduchý trik, který vám pomůže nepříjemný pach velmi snadno odstranit, a to během několika minut.

Abyste zcela vyčistili všechny sklenice a zbavili je tak nepříjemného zápachu, stačí vám připravit si dvě obyčejné ingredience – hořčici a obyčejnou vodu. Postup je pak již naprosto jednoduchý. Stačí vodu pořádně ohřát, poté vložit na dno zapáchající sklenice jednu čajovou lžičku hořčice (jakéhokoliv druhu) a zalít ji horkou vodou. Tekutinu následně dobře promíchejte, chvíli ji nechte pracovat, poté ji vylijte a sklenici vypláchněte čistou vodou. Jakmile postup dokončíte, veškerý nepříjemný zápach bude záhy pryč.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Tato jednoduchá metoda je určená zejména k deodoraci skleněných nádob, ovšem můžete ji použít i na plastové nádoby. V takovém případě však musíte být opatrní, aby horká voda nepoškodila materiál, přičemž hořčičnou směs budete muset nechat ve sklenici delší dobu – většina plastových nádob je totiž mnohem náchylnější k zachycování pachuti potravin, které obsahovaly. Jakmile je tedy budete čistit, nechte v nich vodu alespoň přes noc, a pokud bude stále zapáchat, proces opakujte ještě jednou. 

Jak se tento trik osvědčil vám?

Zdroj: FoodHacks
Diskuze Vstoupit do diskuze
107 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články