Zkušené hospodyňky do vývaru dávají banánovou slupku. Zkrátí si tím čas přípravy a maso chutná lépe

Vyzkoušejte tento jednoduchý trik a vylepšete chuť masa i jeho šťávy pomocí banánové slupky. Výsledek vás zaručeně potěší a na obojím si moc pochutnáte.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Po usmažení nebo upečení masa se často stává, že výraznou chuť má buď samotné maso, nebo jeho šťáva. Aby výsledný pokrm chutnal co nejlépe, je potřeba maso správně zpracovat a pomocí bylin a koření dochutit. Pak stačí zvolit správný postup přípravy a lahodný pokrm máte na stole. Abyste chuť masa i jeho šťávy ještě zdokonalili, přidejte k němu banánovou slupku. Tento geniální trik vylepší chuť celého pokrmu. 

Proč přidávat k masu banánovou slupku

Tento geniální trik je vypůjčen od kuchařů z Asie, kteří hovězí nebo jehněčí maso připravují na speciálních prkénkách s banánovými slupkami. Přítomnost banánové slupky několikanásobně zkrátí dobu přípravy masa a i ten nejtvrdší kus promění v křehkou a lahodnou delikatesu, na které si výtečně pochutnáte vy i vaši hosté.

Kdy banánovou slupku k masu přidat

Připravené maso vložte do hrnce a zalijte vodou. Banánovou slupku nejprve důkladně omyjte vodou a následně přidejte k masu. Z hrnce pomocí děrované lžíce odstraňte veškerou pěnu, která se během přípravy masa vytvoří. Maso nechte vařit 20–30 minut. Po půl hodině můžete banánovou slupku vyjmout. Do hrnce přidejte oblíbenou zeleninu a pokrm dovařte, jak jste zvyklí. 

Kvalitní syrové maso iZdroj fotografie: Piqsels

Jak naložit s připraveným masem

Jakmile máte maso i zeleninu uvařenou, můžete maso vyjmout a servírovat zvlášť, nebo z připravené směsi udělat vývar či boršč. Nemusíte se bát, že bude maso nebo polévka chutnat po banánu, protože banánová slupka ve vodě neuvolňuje ani vůni, ani chuť. Díky ní ale budete mít maso mnohem rychleji uvařené a mnohem dříve budete moci připravený pokrm servírovat.

Jak s masem správně pracovat

Při práci s masem v kuchyni byste měli být obzvlášť opatrní. Konzistenci i chuť masa ovlivňuje mimo jiné i způsob skladování a rozmrazování zmraženého kousku. Abyste zamezili šíření bakterií, které mohou být na povrchu masa, rozmrazujte maso v lednici a nikdy jej před zpracováním neomývejte vodou. Veškeré bakterie na mase zničíte tepelnou úpravou. 

Jaké tajné přísady používate při přípravě masa vy?

Zdroj: AllRecipes
Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Zobrazit další články