Tři bezpečné metody, jak otevřít konzervu bez otvíráku. Už vás nikdy nic nepřekvapí, tento tvrdý oříšek rozlousknete během chvilky

S těmito třemi metodami otevření plechovky bez otvíráku už nikdy nebude výzvou. Jsou bezpečné, snadné a super rychlé. Vyzkoušejte je taky a po otvíráku již nikdy nesáhnete.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

V plechovkách se uchovávají mnohé z našich oblíbených surovin jako jsou luštěniny, tuňák nebo různé omáčky. Avšak stalo se vám už někdy, že jste konzervu neměli čím otevřít? Určitě jste pak vyzkoušeli ledacos a víko stejně nepovolilo? Dnes vám prozradíme 3 snadné a bezpečné metody, s kterými otevření plechovky bez otvíráku už nikdy nebude oříškem. Zvládnete je vždy a všude.

1. Nejlepší metoda s pomocí lžíce

Tato metoda sice není nejrychlejší, ale zato je hodně účinná a bezpečná. Jako pomocný nástroj použijete lžíci. Tu uchopíte opačně než normálně tak, abyste mohli využít placatou část, za kterou příbor obyčejně držíte. Je třeba ji držet jistě a pevně všemi prsty. Poté začnete jezdit lžící podél zvlněného okraje plechovky, kde by to obyčejně udělal otvírák. Takto pokračujte, aby se plech co nejvíce ztenčil.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Za chvíli by se měla vytvořit díra. Zvětšete ji natolik, že budete schopni tam držadlo lžíce vložit. Pak již stačí jen víko vypáčit směrem nahoru. Tím se zbavíte nechtěné horní části a dostane k obsahu konzervy. Jestliže ale nemáte lžíci po ruce, použít můžete stejným způsobem i šroubovák či jiný podobný nástroj. Vidlička může posloužit také, avšak dbejte na to, aby byla dostatečně silná.

2. Rychlejší metoda s kuchařským nožem

Pokud nemáte čas dělat zdlouhavě otvor do plechovky, pak možná tento způsob bude ten pravý pro vás. Místo otvíráku lze použít kuchyňský nůž. Konkrétně jeho patu, což je místo, kde se setkává čepel s rukojetí a které je zároveň i nejširší částí nástroje. Důvodem, proč není lepší použít špičku nože, je, že vám může snadno uklouznout, ohnout se či se dokonce až zlomit.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Postupovat tedy budete tak, že pevně vezmete rukojeť a patu čepele umístíte kolmo ke švu plechovky. Pokaždé zatlačíte a tím prorazíte dovnitř díru. Opakujte dokud nebude víko dostatečně oslabené, abyste ho mohli snadno sejmout. Alternativním způsobem je i použití švýcarského nožíku. U něj je však nutné použít špičku a tak hrozí již míněné nepříjemnosti či zranění.

3. Metoda bez jakýchkoli nástrojů

Tento způsob otevření konzervy se vám bude hodit, pokud jste někde v přírodě a nemáte s sebou vhodné nástroje. Jelikož k tomu žádné nepotřebujete. Prvním krokem bude najít nějaký drsný povrch, perfektní bude část betonu či skály. Pak už jen ohoblujete víko plechovky, dokud se nerozlomí a nepustí vás k jejímu obsahu. Proces může pár minut zabrat.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Avšak přijde vhod v situacích, kdy vám nic jiného nezbyde. Jediné na čem zde záleží, je najít dobrý povrch k provedení tohoto triku. Proces otevírání urychlíte, pokud plechovkou budete otáčet rovnoměrně. Známkou, že jde vše dobře, budou hobliny odpadávající z plechovky. Také je potřeba občas zatlačit a víko zmáčknout, aby těsnění povolilo. Pokud na skále či betonu uvidíte vlhkost, znamená to, že se vám podařilo se dostat dovnitř.

Zdroj: Countryliving

Diskuze Vstoupit do diskuze
120 lidí právě čte
Zobrazit další články