Struhadlo se vyplatí zabalit do igelitového sáčku. Ušetří mytí nádobí i zabrání zničení nehtů

Příprava česneku bývá často náročná, a proto se nabízí hned několik triků, jak si to usnadnit. Pomoci vám dokáže i obyčejný igelitový sáček.

i Zdroj fotografie: Lukáš Jírovec pro adbz
                   

Pokud se chystáte připravit si česnek, nemusíte nutně používat lis. Ten se totiž v důsledku toho často zašpiní a vy pak musíte nástroj dlouhou dobu drhnout, přičemž česneku ve finále zbyde jen půlka. Mnohem více se proto dle serveru Zijutu vyplatí sáhnout po struhadle – ještě než však začnete strouhat, měli byste ho zabalit do igelitového sáčku. 

Jednoduchý trik pro snadné strouhání česneku 

Struhadlo je totiž sice velmi užitečný pomocník, ale stejně jako v případě lisu je ho velmi snadné zašpinit – nebo si také poničit nově udělané nehty, což je zejména pro ženy ještě horší variantou. Naštěstí se však můžete před veškerými problémy ochránit, a to díky velmi snadnému triku s obyčejným igelitovým sáčkem. Do toho stačí kuchyňskou pomůcku zabalit a poté se pouze řídit dalšími jednoduchými kroky. 

Jakmile tedy budete připraveni a struhadlo bude zabalené do plastového sáčku (případně vám dobře poslouží také potravinářská fólie), vezměte si stroužky a začněte je strouhat na jemné straně. Snažte se být co nejopatrnější, aby nedošlo k poškození materiálu, protože jinak by celý trik přišel vniveč. Poté, co budete mít hotovo, už stačí dle webu Hospodynky česnek pouze přenést, kam bude třeba – na pánev, k masu či do vašeho oblíbeného salátu.

stroužky česneku na talíři iZdroj fotografie: Pexels

Co se týče samotného struhadla, bude ho potřeba akorát opláchnout vodou. To však naprosto stačí k tomu, aby bylo dokonale čisté. A pokud se na něm zachytila nějaká špína již dříve, pak ho můžete kompletně očistit pomocí citronové šťávy nebo jedlé sody. Ta vám mimo jiné dokáže skvěle pomoci vyčistit i okenní rámy, jak jsme na webu adbz psali již dříve. 

Jak se tento trik osvědčil vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
94 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články