Čaj míchá špatně naprostá většina lidí, říká komorník britské královské rodiny. Krouživé pohyby jsou nepřípustné

Možná si říkáte, že se na míchání čaje snad nedá ani nic zkazit. O tom by se s vámi ale ihned pohádal komorník královské rodiny.

i Zdroj fotografie: abcMedia (vlastní tvorba)
                   

Když si člověk udělá čaj, chce si k němu většinou sednout, vzít si lahodnou sušenku a užít si chvilku klidu. Rozhodně nechce poslouchat výtky na téma, že si svůj nápoj míchá špatně. Ale podle komorníka královské rodiny je to věc, kterou by měl znát každý člověk. Většina lidí totiž míchá čaj špatně. Patříte mezi ně i vy?

Jsou dokonce 4 kroky

Grant Harrold sloužil jako komorník krále Karla III. a jeho manželky Camilly a dodnes slouží na Highgrove Estate. Je to právě on, kdo zná všechna tajemství o zvycích královské rodiny. Tento muž řekl, že příprava dokonalého čaje se skládá ze 4 kroků, přičemž jedním z nejdůležitějších je právě míchání čaje.

Nalijte čaj z konvičky

S obyčejným vložením sáčku do šálku a následným slazením byste u královské rodiny asi nepochodili. Celý postup je zde propracovanější. Čaj musíte připravit do konvičky, ve které je filtr, aby čajové lístky nepopadaly na porcelán. Poté čaj nalijete do šálků. Konvička je zde opravdu důležitá.

Mléko až po čaji

Skutečně existují lidé, kteří dávají do čaje mléko, a vlastně na tom v zahraničí a především v Anglii není nic neobvyklého. A někteří lidé zalévají studené mléko teplým čajem. To je v královské rodině naprosto neakceptovatelné. Prvně se musí nalít čaj a až poté studené mléko. Jinak by to ani nešlo.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Nemíchejte krouživými pohyby

Pokud čaj zamícháte krouživými pohyby, je dost možné, že se troška čaje vylije. A to je něco, co se u královského stolu nesmí stát. Raději lžící pohybujte tam a zpět a nebojte, i tím zamícháte cukr a mléko. Při krouživém míchání často vznikne cinkavý zvuk, což také není při řadě společenských událostí vhodné.

Hlavně žádné srkání

Pokud by samotné cinkání lžičky o hrnek způsobilo pobouření, dokážete si představit, kolik pozvednutých obočí by vyvolalo srkání čaje? Čaj by se měl vždy popíjet opatrně, nikdy neusrkávejte. A co se týče sušenek, ty nikdy nesmíte jen tak kousat. Vždy je musíte buď zlomit, nebo krájet příborem. Zkrátka je dost věcí, které by se měl člověk naučit.

Jaký čaj máte nejraději?

Diskuze Vstoupit do diskuze
87 lidí právě čte
Autor článku

Aneta Kalasová

Mé srdce patří architektuře a designu, ozvláštnění webu ADBZ poutavými články a inspirativními nápady. Prostřednictvím mého obsahu objevíte nejnovější trendy, inovativní projekty a radu, jak propojit funkčnost s krásou. Jsem spolehlivou průvodkyní pro všechny milovníky architektury a designu, kteří hledají nové způsoby, jak oživit své domovy a prostory. Nechte se inspirovat nadšením a vstupte do světa tvůrčích možností.

Zobrazit další články