Potravinářská fólie jako univerzální nástroj. Pět situací, kdy může zachránit život

Při zapojení trochy fantazie může mít potravinářská fólie nespočet využití.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Každému z nás se může stát, že budete popíjet u stolu domácí limonádu a zároveň něco vyřizovat pomocí telefonu. Hovor ukončíte a přístroj položíte na stůl vedle pití. Po chvilce se chcete napít, ale neopatrným pohybem sklenici zvrhnete přímo na mobil. Neštěstí je hotovo a s přístrojem se můžete rozloučit. Tomu však lze předejít právě s pomocí potravinářské fólie. Stačí otvor sklenky překrýt fólií a její okraje zvenku pevně přitisknout na stěny sklenice. Doprostřed fólie pak zapíchněte slámku a můžete si oblíbený nápoj bezpečně vychutnat.

Netvrdnoucí barva a past na komáry

Kdo někdy zažil malování bytu, ví, že to nebývá práce jen na jeden den. Zároveň také dobře ví, že každý večer po této unavující robotě musí člověk obvykle volit mezi potřebou rychlého odpočinku a nutností vyprat všechny štětce a umýt nádoby od barvy. Začínat druhý den se ztvrdlými štětci by totiž znamenalo značné komplikace. A tady je další možnost využití oblíbené pomůcky. Stačí štětce napevno obalit fólií, čímž zabránéte přístupu vzduchu ke zbytkům barvy, a štětce tak neztvrdnou. Stejně tak i nádobu se zbytky barvy lze překrýt fólií.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Léto patří u většiny lidí k oblíbeným ročním obdobím. Tedy až na pár drobností – jedním takovým nedostatkem je jistě kvílivé bzučení komárů těsně u vašeho ucha ve chvíli, kdy usínáte. První noc se to ještě dá vydržet, ale po týdnu už lidé bývají dost nevyspalí a nevrlí. Vyrobte si tedy past na komáry. Do zavařovací sklenice vložte pár kousků sladkého a aromatického ovoce, překryjte ji potravinářskou fólií a udělejte do vzniklé bariéry pár děr pomocí párátka. Vůně ovoce by měla hmyz nalákat dovnitř, cestu ven už ale komáři nenajdou.

Zmrzlina bez krystalků a osvěžení pro květiny

Máte rádi zmrzlinu? Jistě, kdo by neměl. Většinou se ale nespotřebuje celé balení najednou. Když načatou zmrzlinu znovu uložíte do mrazáku, stává se, že se na povrchu mraženého krému vytvoří ostré krystalky ledu bez chuti, které pak kazí výsledný dojem. I tady vám může pomoci fólie. Stačí otvor nádoby se zmrzlinou překrýt fólií a její převislé kusy přitisknout na stěny nádoby. Pak krabičku se zmrzlinou uzavřete víkem a vložte do mrazáku. Zabráníte tak přístupu vzdušné vlhkosti ke zmrzlině, a proto by pak nemělo dojít ke tvoření krystalků ledu.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Kterou z žen by nepotěšil darovaný pugét nádherných řezaných květin? Koupili jste jeden takový a chystáte se na návštěvu za budoucí tchyní? Ovšem má to jeden háček. Musíte s květinami urazit několik set kilometrů a cesta bude trvat minimálně 3 hodiny. Během té doby ale kytice povadne, kvůli čemuž pak zrovna velký obdiv nezíská. V tuto chvíli opět přichází na scénu potravinářská fólie. Postačí totiž proložit konce stonků kusem látky namočeným ve vlažné vodě a omotat je fólií. Konce stonků tak zůstanou ve vlhku, a květiny tak neuvadnou.

Zdroj: House Beautiful

Diskuze Vstoupit do diskuze
63 lidí právě čte
Zobrazit další články