Jak uvařit párky, aby nedošlo k popraskání a byly ideálně udělané. Zásadní veličinou je rychlost a druh střívka

Pokud si začnete připravovat párky tímto způsobem, už nikdy nebudou popraskané. Stačí brát na vědomí několik důležitých zásad.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Párky si jednou za čas připraví pravděpodobně každý. Ačkoli se nejedná o nejzdravější potravinu, jsou hotové za pár minut a dokáží zasytit všechny členy rodiny. Často se však stává, že po uvaření začínají praskat, což je znehodnotí a vy si je pak nemůžete zcela vychutnat. Naštěstí však existuje pár jednoduchých instrukcí, díky kterým budou dle serveru VarimeDobroty ideálně udělané a získají naprosto skvělou chuť. 

Zásadní je rychlost a kvalita párků 

Abyste si mohli párky maximálně vychutnat, měli byste začít již při jejich výběru. Pokuste se zvolit kvalitnější druhy s bohatým obsahem masa, nikoli jiných, méněcenných složek. Dobré je také zaměřit se na použití vhodného nádobí během přípravy, hrnec by neměl být špinavý a ani by na něm neměly být zaschlé zbytky jídla. Jakmile se budete chtít pustit do vaření, postupujte dle následujících kroků:

  • Párky o pokojové teplotě položte na stůl a zkontrolujte, zda nemají igelitový obal. Pokud ano, raději ho sundejte nyní, neboť zvyšuje riziko popraskání párků. 
  • Nyní si vezměte vhodný kastrůlek, naplňte jej vodou a nechte vařit. Jakmile bude voda silně bublat, vložte do ní připravené párky.
  • Ty nechte vařit pouze do doby, než budou zcela teplé, což je zhruba 3 minuty pro malé kusy a 5 minut pro velké kusy. 
  • Nakonec párky vyndejte a můžete podávat, dobrou chuť! 
Párky v hrnci iZdroj fotografie: Pxhere
Při přípravě párků je zásadní doba jejich vaření

Pokud byste párky nechali vařit příliš dlouho, je pravděpodobnější, že popraskají. Kromě toho by mohly vysoké teploty začít reagovat s konzervačními solemi, které obsahují. To je dle serveru BonAppetit velmi nebezpečné, neboť v takovém případě představují velké riziko pro lidské zdraví a mohou způsobovat řadu nepříjemných příznaků. 

Jak se tato metoda osvědčila vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
55 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články