Snadný způsob, jak nakrájet meloun: Díky mřížce vzniknou malé kousky à la jednohubky

Meloun je symbolem letního osvěžení a sladké lahodnosti, ale jeho konzumace může zanechat nepořádek. Naučte se jednoduchý a účinný trik na krájení melounu.

i Zdroj fotografie: abcMedia
                   

Letní chvíle jsou spojeny s chutí sladkého melounu, který nás dokáže zchladit a okořenit horké dny. Ale co dělat s tou sladkou šťávou, která nám po každém kousku zůstává na rukou? Existuje báječný trik na krájení melounu, který tento problém eliminuje. Přesvědčte se sami, jakým způsobem můžete meloun připravit tak, aby byl nejen chutný, ale i jednoduchý na konzumaci.

Krájení do mřížky

Pro tento trik budete potřebovat ostrý nůž s dlouhou čepelí a dostatečně velké prkénko. Nejprve meloun rozkrojte napůl a poté položte každou polovinu dužinou dolů na prkénko. Nožem krájejte plátky o tloušťce asi 2 cm. Pak proveďte stejné řezy v opačném směru, vytvoříte jakousi mřížku. Je to skvělý způsob, jak elegantně prezentovat meloun na talíři a snadno si ho vychutnat.

Slupka z melounu je nedoceněný poklad. Pro rostliny je to vitamínová bomba, pro škůdce „smrťák“

Myslete i na to, že správný výběr melounu je klíčový pro dokonalý zážitek. Nenechte se zmást zelenou barvou, nejlepší meloun má intenzivní červenou barvu a žlutou oblast u stonku, což je znamení zralosti. Při poklepání na meloun by měl být zvuk tlumený, což značí, že uvnitř je sladká šťáva. Naučte se tyto triky od odborníka a volte jen ten nejchutnější kousek melounu.

Drinky a další pochutiny z melounu

Pokud milujete drinky, tak tomuto jistě neodoláte. Připravte si osvěžující drink z melounu, limetky a máty. Jak na to? Stačí smíchat melounovou dužinu, nasekanou mátu a limetkovou šťávu a přidat led. Tento nápoj bude hitem na každé letní oslavě. Anebo zkuste melounový sorbet. Smíchejte melounovou dužinu, cukr, mátu a šťávu z citronu. Vše dejte do mixéru a zamrazte. Výsledkem bude lahodný a osvěžující dezert.

iZdroj fotografie: Pxhere

Pokud jste odvážní, zkuste tento letní svěží salát. Kombinace sladkého melounu, slaného sýra feta a oliv vytváří explozi chutí. Nakrájejte meloun na kousky, přidejte nadrobno pokrájený sýr feta a olivy. Skvělá volba jako předkrm nebo lehká večeře. Můžete taky vyzkoušet melounovou salsu. Tato pikantní a osvěžující salsa je ideálním doplňkem ke grilovanému masu nebo jako dip na party. Smíchejte nakrájený meloun s nasekaným avokádem, koriandrem, červenou cibulí, jalapeño papričkou a šťávou z limetky.

Meloun je více než jen obyčejný plod. Skvělý koktejl, pikantní salsa nebo osvěžující sorbet – všechny tyto recepty nás naučí, jak plně využít sladkou a šťavnatou dužinu tohoto letního pokladu. Když už víte, jak jej správně nakrájet, vychutnáte si ho ještě více než kdy jindy. Ať už samostatně, nebo v nějakém pokrmu či koktejlu, vždy vás dokáže parádně osvěžit.

Jak často jíte meloun?

Zdroj: JedzPysznie
Diskuze Vstoupit do diskuze
107 lidí právě čte
Autor článku

Michal Lanc

Zobrazit další články