Cibulový květ je nevšední pochoutka, která pohladí nejen vaše chuťové pohárky, ale ladí také vašemu oku. Hodí se jako ideální občerstvení na večírky a různé oslavy.
Cibule je zdravá potravina, kterou má doma pravděpodobně většina z vás. Věděli jste, že z ní jde připravit působivé občerstvení různého druhu, které vašim hostům nejen zachutná, ale udělá na ně také velký dojem. Z cibule lze vyrobit jednoduchým trikem tzv. cibulový květ, na kterém si hosté pochutnají, ale zároveň může sloužit jako působivá dekorace.
Z cibule se dá udělat oslňující dekorace
V každé kultuře existují pokrmy, které potěší nejen chuťové pohárky, ale ladí také našemu oku. Prostřený stůl v Číně se honosí právě lehce připravenými cibulovými květy, které jsou na oko velmi působivé a jejich příprava je přesto rychlá a jednoduchá. K výrobě navíc nepotřebujete nic víc než cibuli a víčko do zavařovací sklenice.
Pokud vám na vaší oslavě stále chybí zlatý hřeb prostřeného stolu, rozhodně zkuste vytvořit jednoduché cibulové květy. Osloví zejména milovníky klasických cibulových kroužků, jelikož jejich struktura a chuť si jsou s cibulovými květy velmi podobné. K přípravě dokonalých cibulových květu si připravte cibuli, vejce, sůl a pepř. Dále budete potřebovat sladkou papriku a také rýžovou mouku. Můžete samozřejmě použít i mouku klasickou.
Příprava cibulového květu je extrémně jednoduchá
Cibuli oloupejte z její hnědé slupky a poté ji položte na víko ze sklenice, které vám pomůže, aby se cibule nekutálela, kam nemá. Cibuli nakrájejte nožem příčně, a snažte se přitom neřezat až na samý kraj zeleniny. Nůž by se měl zastavit o okraj víčka a pokud nařezané kousky cibule trochu načechráte měla by stále více připomínat krásný květ s okvětními lístky.
Hotovou květinu pak namočte alespoň na hodinu do studené vody. V misce pak smíchejte vejce spolu s mlékem a kořením a připravte si také talíř s moukou. Usušenou cibuli pak namočte do vejce s kořením a hned poté do mouky. Proceduru opakujte ještě dvakrát až bude cibulový květ opravdu důkladně obalen. Na závěr ho opatrně osmažte na pánvi s rozpáleným olejem. Hotovu pochoutku podávejte ještě teplou spolu s vaší oblíbenou omáčkou.