Škrob v karbanátcích dokáže zastoupit vejce. Vydrží déle čerstvé a jsou nadýchanější

Dejte místo vejce do karbanátku bramborový škrob a uvidíte, co se bude dít. Karbanátky už jinak dělat nebudete.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Napadlo vás už někdy místo vajec použít do karbanátku obyčejný škrob? Několik lidí před vámi už ano a přišli na to, že karbanátky jsou pak opravdu mnohem lepší. Jsou šťavnatější, lahodnější a mnohem vzdušnější. Jak by někdo mohl namítat, karbanátky se po přidání škrobu opravdu nerozpadají a ani neztrácejí svůj tvar. Těsto je kompaktní stejně jako s vejci, ovšem chuť výsledných karbanátků je rozhodně jiná a dost lepší.

Karbanátky s bramborovým škrobem 

Důležité je použít k zahuštění mletého masa na karbanátky nikoliv kukuřičný škrob, ale ten bramborový, a to také ve správném poměru. Pamatujte, že na půl kila mletého masa postačí 2–3 lžíce bramborového škrobu. Jeho výhoda spočívá v tom, že působí jako vynikající pojivo těsta, ale přitom se neváže na maso a nepřidává mu na těžkosti. Karbanátky jsou pak opravdu lehké a svěží.  

Zajímavým faktem je také to, že díky přidanému škrobu by vaše karbanátky měly vydržet o něco déle. Nejen, že budou déle v lednici měkké a vláčné, ale prodlouží se také jejich trvanlivost. Skladování většího množství placek tak bude o něco jednodušší a vy si jich budete moci vyrobit mnohem větší zásobu.  

Bramborový škrob nedovolí šťávě vytéct 

Proč jsou karbanátky s přidaným škrobem o tolik šťavnatější a chutnější než karbanátky s vejcem? Tajemství spočívá především v síle škrobu, který neumožňuje masové šťávě z masa při smažení vytékat. Karbanátek pak zůstává opravdu mnohem lahodnější a chutnější, a to je určitě hlavní cíl každého kuchaře nebo kuchařky.  

karbanatky-s-bramborem iZdroj fotografie: Pexels

Pokud s přidáním bramborového škrobu do karbanátku stále váháte, rozhodně nemáte důvod. Vaše karbanátky budou zdaleka nejchutnější a nejlahodnější v celém okolí a ovace budete sklízet určitě nejen u své rodiny, ale také u všech svých známých. Na nic nečekejte a ochutnejte vláčné karbanátky s bramborovým škrobem místo vajec.  

Jak děláte karbanátky vy?

Zdroj: Sovkusom
Diskuze Vstoupit do diskuze
138 lidí právě čte
Autor článku

Marie Möglichova

Zobrazit další články
JakZdravě.cz
JakZdravě.cz
Superpotravina med: Potravina plná vitamínů pomůže nejen na nachlazení
DámskýDeník.cz
DámskýDeník.cz
České matky se obuly do Simony Krainové kvůli výchově dětí. Jsou podle nich nevzdělané
Události247.cz
Události247.cz
Konsolidační balíček dostává svou podobu, předčasný důchod bude zřejmě minulostí
VědaŽivě.cz
VědaŽivě.cz
Jaký je původ tajemného Čupakabry: Někteří zastávají teorii, že jde o výsledek mimozemského genetického inženýrství