Chléb vydrží měkký a bez plísně až 3 týdny. O čerstvost se postará celer
Aby chléb zůstal krásně měkký a neobjevila se na něm plíseň, stačí ho dát do sáčku s jedinou ingrediencí. Vydrží čerstvý až dlouhé tři týdny.

Pečivo, zejména co se týká chlebu, je nedílnou součástí každodenního jídelníčku většiny Čechů. Je nicméně známo, že v mnoha případech již na druhý den usychá nebo tvrdne, což většina lidí řeší jeho vyhozením do koše. To je však naprostá škoda, a proto redakce webu adbz objevila způsob, jak ho udržet krásně čerstvý a bez plísně až 3 týdny.
Chléb díky tomuto triku vydrží déle čerstvý
Pokud tedy chcete, aby váš chléb zůstal co nejdéle čerstvý a chutný, budete ho muset vložit do obyčejného plastového sáčku. Přidat k němu pak bude potřeba ještě jednu ingredienci, která zamezí jeho tvrdnutí a stejně tak i potenciální tvorbě plísně.
Jedná se překvapivě o celer, který v případě zabalení začíná uvolňovat vlhkost, a dokáže tak udržet pečivo krásně měkké po velmi dlouhou dobu. Díky obsaženým složkám pak dle webu The Kitchn minimalizuje riziko plísně. Pokud tento trik začnete provádět pravidelně, nebudete již mít strach, že chléb nebude dobrý, a navíc díky tomu ušetříte plno peněz.
Skvěle poslouží také jablko nebo brambora
V případě, že doma nemáte celer nebo ho obecně nemáte rádi, poslouží vám také další druhy ovoce a zeleniny. Podobně účinkují například brambory nebo jablko – opět stačí přidat do plastového sáčku jeden kousek některé z těchto potravin a následně ho nechat působit. Jen pozor, že použitá ingredience nesmí být sama zkažená nebo méně čerstvá.

Navíc se nemusíte bát, že by došlo ke znehodnocení chleba. Naopak může podle serveru The Spruce Eats chutnat ještě lépe, a pokud si ho namažete oblíbenou pomazánkou, ani nepoznáte, jak byl vlastně skladovaný. Na druhou stranu jde také o skvělý způsob, jak ušetřit peníze a zbytečně neplýtvat jídlem. Zejména v současné době není chléb vůbec levný.
udalosti247.cz
21 h
udalosti247.cz
18 h
udalosti247.cz
19 h
udalosti247.cz
19 h