Hospodyňky z celého světa teď balí struhadlo do igelitového sáčku. Trik, který šetří drahocenný čas, nehty i peníze
Jednoduché řešení spousty problémů se struhadlem a úkonů s ním spojených. Stačí naprosto banální věc, kterou máte určitě doma.
Zkušené hospodyňky se bez voňavého česneku při vaření neobejdou. Dodává skvělou chuť masovým pokrmům, pomazánkám, dipům, omáčkám i přílohám. Nemluvě o tom, že jde o surovinu velmi prospěšnou lidskému zdraví. Pravdou ale je, že se s ním nepracuje zrovna nejlépe. Když použijete lis na česnek, strávíte hromadu času s jeho čištěním a prošťuchováním ucpaných malých otvorů. Dobré je na to použít třeba párátko.
Česnek lze prolisovat i nastrouhat
Pokud se rozhodnete pro struhadlo, jeho čištění sice bude snadnější, ale i tento kuchyňský pomocník má svá úskalí. Strouhání malých stroužků je piplačka, u které pěkně dostane zabrat vaše manikúra. Mimochodem, řada profesionálních kuchařů doporučuje česnek raději nastrouhat na jemném struhadle, než ho prolisovat. Bude prý pak nadýchanější a uvolní se z něj víc chuti a šťávy.
Dokonale upravené nehty na rukou ale nemusí strouháním až tak moc utrpět. Existuje totiž efektivní způsob, jak tuto zajímavou surovinu nastrouhat. Práci vám usnadní banální pomocníci, kteří se jistě najdou v každé domácnosti, a to plastový sáček nebo potravinářská fólie. Takže ke komfortnějšímu nastrouhání česneku už budete potřebovat jen struhadlo.
Práci usnadní igelitový sáček
Jak na to, abyste ze struhadla dostali vše nastrouhané, nemuseli ho pak nijak zvlášť drhnout při mytí a také si nepoškodili nehty? Práci vám usnadní sáček. Vezměte struhadlo a navlékněte na něj plastový sáček nebo ho obalte v potravinářské fólii (je třeba použít tuhou, aby nedošlo k prodření). Na jemné straně, čili na té, která se používá třeba na citronovou kůru, pak česnek přes sáček nastrouhejte (nepoužívejte pro tvrdou zeleninu jako je mrkev).
@kanisrezepte Für die saubere Variante🤫 #tricks #foryou #viral #fyp #lernenmittiktok #keşfet #lifehacks #foodhacks #tutorials #fds #trend #cook #kitchen #hack ♬ Aint No simpin – WheresyourhoodieBoogie?
Pak stačí jen sáček sundat a v něm česnek kamkoli přenést. Rovnou do hrnce, na maso nebo na talíř či prkénko. Struhadlo potom stačí pouze opláchnout pod vodou, protože bude prakticky čisté. Zápachu na rukou, který zanechávají esenciální oleje obsažené v česneku, se prý lze zbavit, pokud si ruce umyjete v prášku na praní v horké vodě nebo citronové šťávě, případně v octu.
Jak se vám pracuje s česnekem v kuchyni?