Nakrájejte cibuli na tenké proužky rychlostí blesku. Šéfkuchař prozradil způsob, ke kterému nepotřebujte ani nůž
S tímto jednoduchým trikem budete mít cibuli nakrájenou dříve, než se vaše slzné kanálky stačí zalít slzami, které vám práci zkomplikují.
Jestliže v kuchyni trávíte hodně času a rádi připravujete různá jídla, pravděpodobně také vcelku často krájíte cibuli a jiné potraviny. U zeleniny či jiných surovin lidem vadí zdlouhavé porcování, ale u cibule to je ještě navíc její vůně, která způsobí, že člověk začne plakat. Pokud se cibuli naučíte krájet hodně rychle najemno, možná se tomuto vedlejšímu efektu při krájení vyhnete, a ještě k tomu budete mít práci rychle hotovou.
Cibuli můžete nakrájet na více způsobů
Když se podíváte na několik receptů, tak je cibule vcelku hojně používaná surovina, která se přidává do mnoha pokrmů. Pokud si ji kupujete pravidelně v obchodě, můžete si všimnout, že ani není drahá. Kvůli jejímu častému používání při vaření si ji mnoho lidí pěstuje i doma, aby měli dostatek zásob této suroviny. Cibule dodá jídlu tu správnou chuť a abyste se s ní pokaždé při krájení netrápili, podívejte se na způsob, jak ji nakrájet rychle.
Jakmile budete krájet cibuli, máte možnost ji nakrájet na více způsobů. Ve většině receptů se píše, že cibuli máte nakrájet najemno, ale způsobů existuje více. Například při grilování je vhodné ji krájet na měsíčky nebo na kolečka. Díky tomu nepropadá do grilu a větší ogrilované kousky lépe chutnají. Do hamburgerů nebo salátu byste měli cibuli nakrájet na jemné půlměsíčky, ale není to ten nejjednodušší způsob.
Péče o kuchyňský nůž
Někteří lidé si stěžují, že jejich nože na krájení jsou hrozné. To nemusí být způsobeno samotným nožem, ale tím, jak se o ně lidé starají. Většina totiž často zapomíná na jejich pravidelné broušení a poté musí krájet potraviny mnohem déle, než je nutné. Z tohoto důvodu se zaměřte na to, abyste nože pravidelně brousili a práce vám následně půjde mnohem snadněji.
Jak rychle nakrájet cibuli
Cibuli si nejprve připravte tak, že z ní oberete slupky a uříznete její okraje. Poté si k ruce vezměte škrabku a cibuli s ní začněte krájet. Nebude vám to trvat dlouho a za malou chvilku budete mít nakrájenou cibuli na velmi tenké půlměsíčky, které lze použít do salátů nebo jiných pokrmů. Takto zpracovanou cibuli přidávejte do jídel, kde nemusí být její chuť příliš výrazná, ale krásně podtrhne chuť celého pokrmu.
Jaké triky na rychlé krájení cibule znáte vy?