Jak správně připravit vajíčka na jednotlivé způsoby
adbz.cz » Hobby » Jak správně vařit vejce na všechny jednotlivé způsoby tak, aby byla pokaždé naprosto famózní

Jak správně vařit vejce na všechny jednotlivé způsoby tak, aby byla pokaždé naprosto famózní

Vaření vajíček patří mezi ty jednodušší a rychlejší přípravy pokrmů. I tento se však dá rozdělit na několik druhů podle přesného postupu, a především výsledku vajec.

vajicka
Zdroj fotografie: Pixabay

Vajíčka patří mezi suroviny, které mají neskutečně širokou škálu pokrmů, které z nich mohou vzniknout. Jsou tak náramně univerzální a z jednoho druhu jídla, můžete mít každý den jiný pokrm. Každý je jiný ale všechny jsou rychlé a chutné. Pojďme si tedy představit ty nejlepší pokrmy z vajec, které vám zaberou jenom pár minut.

Vařená vajíčka

Mezi klasickou a nejběžnější přípravu vajec patří jejich vaření. To je opravdu snadné a rychlé a výsledek se hodí jako dokonalá snídaně plná bílkovin, ale i jako doplněk k obědu, pokud máte například špenát, i jako večeře. Stačí pouze vzít požadované množství vajec, vložit je do adekvátně velkého hrnce s vodou a nechat vařit. Až začne voda vřít, stopněte si alespoň 2 minuty. To je doba, za kterou se vajíčka uvaří. Nakonec stačí omýt v studené vodě, oloupat a máte hotovo.

varena vejce
Zdroj fotografie: Pexels

Vajíčková omeleta

Vajíčková omeleta patří i sama o sobě k velmi variabilním jídlům. Můžete si do ní totiž přidat cokoliv, co budete sami chtít. Tu nejjednodušší si připravíte smícháním vajíček s kousky chleba, pečiva nebo knedlíku, osolíte a ochutíte dle potřeby a vylijete na pánvičku. Necháte z jedné strany opéct a poté otočíte. Opět necháte opéct a po vyndání máte hotovo.

omeleta
Zdroj fotografie: Pexels

Míchaná vajíčka

Dalším velmi populárním a lahodným pokrmem z vajec jsou míchaná vajíčka. Ta připravíte následovně. Nejdříve si na pánvi dozlatova opečete nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáte vajíčka, sůl a česnek. Vše smícháte a máte hotovo. Opět s do tohoto pokrmu můžete přidat téměř cokoliv dle vlastní preference.

michana vajicka
Zdroj fotografie: Unsplash

Volská oka

Klasický snídaňový pokrm v duchu Anglie. Stačí si pouze rozehřát pánvičku a na ni poté rozklepnout vajíčko. Osolte a až bude bílek tuhý sejměte z pánve. Dokonale se hodí k opečené slanině, kterou si klidně můžete dát pod vajíčko a užít si skvělý „hamandeggs“.

volske oko
Zdroj fotografie: Pexels

Chleba ve vajíčku

Dokonalý pokrm, když máte doma vajíčka a chleba, který už není úplně měkký. Pro toto jídlo si pak stačí vidličkou rozmixovat vajíčko, s trochou mléka a soli. Do hotové směsi si namočíte plátky chleba, které poté pouze opečete na pánvi. Potřete kečupem nebo posypte nastrouhaným sýrem a lahůdka je na světě.

chleba ve vajicku
Zdroj fotografie: Pexels

Vajíčka naměkko

Jedná se o stejný postup jako u vaření vajíček. Jediná změna bude v délce vaření. Pokud si po tom, co voda začne vřít, odstopujete přibližně třičtvrtě minuty a poté vajíčka sejmete z plotně, získáte pokrm, kdy bílek vajíčka bude tuhý a žloutek se bude krásně roztékat. Vyzkoušejte s opečeným toastem a slaninou a zjistíte, že je to opravdová pochoutka.

vajicko namekko
Zdroj fotografie: Pexels

Zdroj: ExpertHomeTips