Přesolená polévka či omáčka již nebude problém. K řešení stačí jedna brambora. Funguje pro všechny druhy a příchutě

Asi každý, kdo někdy vařil, zažil, že se mu vše nepovedlo hned na první pokus. Není však nutné plýtvat jídlem, přesolený pokrm napravíte během chvilky.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Pokud máte zkušenosti s vařením, tak jistě víte, jak dokáže zamrzet, když zjistíte, že jste jídlo přesolili. Obzvláště bolestivé to může být u taženého vývaru či náročné omáčky z drahého masa. Co teď? Rozhodně jídlo nevyhazujte, raději ušetřete. A to rovnou dvojnásobně, jelikož za řešení dáte maximálně pár korun.

Originální tip, v hlavní roli brambory

Věděli jste, že brambory jsou ideálním nástrojem pro vyřešení problému s přesoleným jídlem? Mají totiž velké absorpční schopnosti, díky nimž můžete chuť soli ve vašem pokrmu mírně zmírnit. Není tedy nutné začít si zoufat. Vezměte do rukou brambory a pusťte se do tohoto originálního díla.

iZdroj fotografie: Freepik

Nejprve budete muset brambory umýt a oloupat. Aby byl trik funkční, je potřeba, abyste zvolili počet brambor, který bude cca odpovídat objemu vaší polévky či omáčky. Na velký hrnec vám jeden kus opravdu stačit nebude. Jakmile tedy máte oloupáno, vhoďte jej k pokrmu, zamíchejte a přiveďte k bodu varu.

Konec plýtvání a vyhazování drahých jídel

Jakmile přivedete polévku či omáčku k varu, nechejte tam brambory přibližně půl hodiny. Poté všechny vytáhněte ven a bude hotovo. Výsledek bude rozhodně stát za to. Jen tedy musíte počítat s jednou věcí, a to jest, že se z polévky nemusí vytratit jen přebytečná sůl. Absorpční schopnosti brambor se totiž neomezují jen na toto dochucovadlo, což znamená, že po použití tohoto triku budete velice pravděpodobně muset vaše jídlo opět něčím dokořenit.

iZdroj fotografie: Freepik

Dále počítejte s tím, že brambory pouští škrob, což znamená, že jídlo zahustí. To nemusí být úplně na škodu. Pokud vám z jakéhokoliv důvodu metoda s bramborami nevyhovuje, můžete zkusit problematiku přesolení vyřešit i jinými způsoby. Polévku například nařeďte vodou, nebo do omáčky přidejte neochucené těstoviny či rýži. Chuť hned bude lepší.

Zdroj: Thekitchn

Diskuze Vstoupit do diskuze
76 lidí právě čte
Zobrazit další články