Proč kuřecí maso na pánvi pouští bílou pěnu: Žádná antibiotika ani hormony, jde o přirozený jev
Při vaření kuřete čas od času dochází k tomu, že maso pouští podivnou bílou pěnu. Ve skutečnosti jde však o záležitost, které se nemusíte bát.

Kuřecí maso patří mezi to nejoblíbenější a zároveň nejchutnější maso po celém světě. Nejenže ho lze připravit na nespočet různých způsobů, ale také je dle webu Healthline plné užitečných bílkovin, které podporují růst svalů a jejich regeneraci. Čas od času se nicméně stává, že při smažení jednotlivé plátky začínají pouštět zvláštní bílou pěnu. O co ve skutečnosti jde?
Pokrmy z kuřecího masa mají u nás obrovskou oblibu
Pravděpodobně každá česká domácnost má ve své lednici nebo mrazáku kuřecí maso, které si připravuje alespoň dvakrát či třikrát do týdne. Vychutnat si ho totiž můžete na řadu různých způsobů a nestojí tolik peněz jako například hovězí nebo ryby. Navíc jde o potravinu plnou užitečných bílkovin a dalších živin nezbytných pro růst a chod lidského těla.

Koneckonců lze kuřecí maso přidat takřka do každého pokrmu, takže vás jen tak neomrzí a můžete si díky němu vybudovat skvělou postavu. Samozřejmě je však důležité dbát na jeho kvalitu, protože někteří prodejci dnes na svých pultech nabízejí odrůdy ze třetích zemí, které bývají napíchané steroidy a mohou obsahovat zárodky salmonely.
Bílé pěny se obávat nemusíte
Co se týká bílé pěny, která se objevuje při smažení kuřecího masa, jde o zcela přirozený proces. Tato reakce je důsledkem denaturace bílkovin, které při vystavení vysokým teplotám mění svou strukturu. Něco podobného se děje také při vaření vývaru, kdy se stejná pěna objevuje na jeho povrchu. Nemusíte se tedy obávat, že jde o hormony či antibiotika.

To se navíc zejména u nás v Evropě stát nesmí, protože chov na území této části Země je podle webu Smakosze přísně kontrolován a prodejci musí dodržovat všechny předpisy, aby zajistili bezpečnost spotřebitele. Při výběru kuřecího masa je nicméně dobré sledovat i to, zda má správnou barvu, jemnou vůni a postrádá šedost a lepkavost.
udalosti247.cz
4 d
udalosti247.cz
13 h
udalosti247.cz
13 h