Typické chyby, kvůli kterým kapr při smažení ztrácí chuť: Pozor na sůl a olej
Pokud se letos chystáte na Vánoce smažit kapra, dejte si pozor při jeho přípravě. Mnoho Čechů dělá zbytečnou chybu, kvůli které maso ztrácí chuť.
Obsah článku
Štědrý večer si většina Čechů nedokáže představit bez kapra a bramborového salátu. Tato tradice se u nás drží již stovky let a mnozí na ni nedají dopustit ani dnes. Pokud se i vy chystáte smažit rybu, dejte si pozor na klasické chyby při její přípravě. Jak například varuje web Apetitonline, velmi záleží na soli a správném dávkování oleje.
Pozor na solení kapra
Připravit si lahodného kapra není zase tak jednoduché, jak si mnozí myslí. Stačí se totiž dopustit několika nepatrných chyb a pokrm bude ve výsledku bez chuti nebo příliš suchý, což může zkazit atmosféru u stolu během rodinného hodování. Naštěstí se tomu ale můžete poměrně snadno vyhnout. Důležité je především správné použití soli.
Aby měl kapr ve výsledku správnou chuť, měli byste maso solit těsně před tím, než ho budete smažit. Pokud byste to udělali předem, krystalky ho podle webu Deník zbaví poměrně velkého množství vody, takže se během smažení vysuší. Ve výsledku si tedy na něm nikdo moc nepochutná a už to nepůjde nijak napravit zpátky. Pozor na to.
Důležitou roli hraje také olej
Ještě než se pustíte do smažení kapra, měli byste do pánve nalít správné množství oleje. Je totiž důležité, aby kousky masa doslova plavaly, a olej se tak mohl dostat do všech částí. Ideálně by v něm poté měl kapr zůstat 3, maximálně 4 minuty. Pokud byste ho nechali smažit déle, maso nemusí být ve finále tolik šťavnaté a nejspíše se bude později rozpadat.
Velmi důležitý je také samotný výběr kapra v kádi. Jakmile pro něj vyrazíte, vyhněte se přeplněným kádím, ve kterých ryby zažívají velký stres a jsou častěji nemocné. Nejlepší kousky získáte od pěstitelů s vlastními sádky, kde žijí ryby v přijatelném prostředí a jejich maso bývá kvalitnější. Možná si za něj však budete muset trochu připlatit.
udalosti247.cz
12 h
udalosti247.cz
12 h
udalosti247.cz
13 h