Jak ohřát řízek, aby zůstal křupavý: Způsobů je několik. I z mikrovlnky může chutnat jako čerstvý
Pokud si chcete znovu ohřát řízky, zaměřte se na tyto jednoduché metody. Budou opět krásně křupavé a zachovají si svou chuť.
Lahodnému řízku neodolá takřka žádný Čech. Pokud si ho čas od času připravujete rádi i vy, pak jste se již určitě setkali se situací, kdy vám několik kusů zbylo na další dny. V takovém případě je potřeba umět je znovu správně ohřát, aby chutnaly co nejlépe. Pomoci vám s tím dle webu Milujuvareni dokáže mikrovlnka i obyčejná pánev.
Pomůže vám obyčejná mikrovlnka
Řízky patří mezi nejoblíbenější pokrmy řady obyvatel. Jejich příprava je velmi jednoduchá, chutnají skvěle a lze si je přibalit na výlet do přírody i vzdáleného města. Prostě rychlé a kvalitní jídlo pro každou příležitost. Mnoho lidí si nicméně stále neví rady, jak je znovu ohřát tak, aby si zachovaly svou křupavost, čerstvost a jedinečnou chuť.
Naštěstí se nabízí hned několik snadných způsobů, díky kterým dosáhnete skvělého výsledku a pochutnáte si na nich tak, jako byste je zrovna připravili. Pomoci vám dokáže například mikrovlnka. Řízek jednoduše dejte na talíř se savým povrchem a poté na něj vložte kousek másla nebo sádla. Díky tomu zajistíte, že povrch bude krásně křupavý.
Skvěle se osvědčila trouba i pánev
Následně ho už stačí ohřívat bez poklopu na běžnou teplotu (zamezíte tím případné kondenzaci vody). Dále můžete připravené řízky ohřát také v klasické troubě. Tu je nejprve důležité zahřát na 200 stupňů, poté dejte na rošt obal a na něm je nechte opékat zhruba deset minut. I v tomto případě se dle webu iDnes vyplatí nechat na nich trochu tuku.
Poslední možností, jak můžete ohřát své řízky, je použití pánve. Stačí ji nejprve dobře rozpálit s malou vrstvou tuku a poté na ní řízky rovnoměrně smažit z obou stran. Mělo by to trvat přibližně čtyřicet vteřin až jednu minutu – pokud je tam necháte déle, mohlo by dojít k jejich připálení, což by celý pokrm zničilo.
udalosti247.cz
12 h
udalosti247.cz
13 h
udalosti247.cz
14 h