Po nadýchané bramborové kaši se jen zapráší: Na mléko při jejím vaření zapomeňte
Díky tomuto snadnému triku bude vaše bramborová kaše chutnat jako z restaurace. Stačí, když mléko vyměníte za vhodnější produkt.
Bramborová kaše patří mezi nejoblíbenější přílohy vůbec. Zejména v Česku si ji většina lidí dělá k uzenému masu či klasickým řízkům. Ne vždy je však snadné připravit si ji tak, aby byla ve finále co nejchutnější. Osvědčení kuchaři proto dle webu Belnovosti doporučují, abyste používali především vhodné ingredience a šli na to správným způsobem.
Zapomeňte na obyčejné mléko
Pokud se chystáte připravovat bramborovou kaši, je nutné zaměřit se na použití správných ingrediencí. Většina lidí do ní přidává takřka vždy mléko, což ovšem není to nejvhodnější řešení. Příloha totiž ve výsledku nemusí být tolik chutná a její konzistence kvůli němu zůstává ochuzena. Mnohem lépe proto uděláte, když tuto ingredienci vynecháte.
Namísto ní použijte raději zakysanou smetanu. Díky tomuto fermentovanému výrobku bude bramborová kaše mnohem krémovitější a získá neodolatelnou chuť. Navíc bude jemnější a na jazyku se ihned rozplyne. Samozřejmě je také důležité použít správné množství výrobku – na půl kilogramu kaše stačí vždy čtyři lžíce zakysané smetany.
Zakysanou smetanu zkuste zředit
Při přípravě bramborové kaše tímto způsobem se také snažte, abyste zakysanou smetanu nejprve zředili bramborovým vývarem. Díky tomuto triku bude výsledek ještě lepší a vámi uvařená příloha bude chutnat stejně jako ta z drahé restaurace. Kdokoli ji ochutná, ihned si všimne rozdílu a požádá vás o prozrazení tajného triku, aby se jim to podařilo také.
Pamatujte rovněž, že pro uvaření dokonalé bramborové kaše je nezbytný i výběr kvalitních brambor. Nikdy byste proto dle webu TheKitchn neměli používat nazelenalé nebo naopak přezrálé hlízy, protože by to akorát pokazilo chuť výsledné přílohy. V opačném případě se můžete řídit klasickým receptem, jen místo mléka zvolte při přípravě zakysanou smetanu.
udalosti247.cz
11 h
udalosti247.cz
11 h