Mnoho potravin se dnes prodává v igelitových sáčcích, které je třeba otevřít, abyste si je mohli vychutnat. To však často představuje problém, obzvlášť pokud si je chcete nechat delší dobu. Jakmile se totiž dovnitř balení dostane vzduch, potraviny začnou mnohem rychleji ztrácet chuť a čerstvost nebo dokonce někdy zplesniví. Naštěstí se však před těmito problémy můžete dle webu Genialne ochránit pomocí jednoduchého triku s žehličkou a toaletním papírem.
Jednoduchý trik s žehličkou a toaletním papírem
Ať už jste otevřeli snídaňové cereálie, těstoviny, sušené ovoce nebo mouku, vždy je třeba balení těchto potravin nějakým způsobem zavřít. V opačném případě by se k nim mohl dostat vzduch a způsobit jejich rychlejší kažení nebo tvrdnutí. Mnoho lidí řeší tuto skutečnost tím, že otevřené balení sepne sponkami nebo je přendá do uzavíratelných nádob. To ovšem není vůbec nutné, protože na to můžete jít mnohem snadněji a efektivněji.
Pokud se síla proudu vody při sprchování nepříjemně zmenšuje, ale nedochází k žádnému protékání, bude zřejmě nutné odvápnění sprchové hlavic…
více
Otevřené plastové sáčky lze totiž opět zavřít. Jelikož jsou dle serveru iReceptář ve většině případů velmi tenké, můžete je znovu „zatavit“. S tím vám dokáže pomoci žehlička a kousek toaletního papíru – tedy tak dlouhý, aby pokryl celou délku otevřeného igelitu. Jakmile budete mít vše potřebné připraveno, stačí se již pustit do přípravy. Postupujte následovně:
Vezměte si žehličku, kousek toaletního papíru a na stůl si položte otevřený igelitový sáček.
Ze sáčku odstraňte přebytečný vzduch, aby nezabíral příliš mnoho místa ve skříni.
Nyní přeložte papír podél okraje plastového sáčku a položte ho na žehlicí prkno.
Pak už stačí přejíždět horkou žehličkou pomalu po toaletním papíru, dokud se igelit neslepí.
Po dokončení procesu si budete moci všimnout, že je igelitový sáček opět slepen, a můžete jej tak skladovat, jak je libo. Na webu adbz jsme také již dříve psali o triku se struhadlem.