Škrob v karbanátcích dokáže zastoupit vejce. Vydrží déle čerstvé a jsou nadýchanější
Dejte místo vejce do karbanátku bramborový škrob a uvidíte, co se bude dít. Karbanátky už jinak dělat nebudete.
Napadlo vás už někdy místo vajec použít do karbanátku obyčejný škrob? Několik lidí před vámi už ano a přišli na to, že karbanátky jsou pak opravdu mnohem lepší. Jsou šťavnatější, lahodnější a mnohem vzdušnější. Jak by někdo mohl namítat, karbanátky se po přidání škrobu opravdu nerozpadají a ani neztrácejí svůj tvar. Těsto je kompaktní stejně jako s vejci, ovšem chuť výsledných karbanátků je rozhodně jiná a dost lepší.
Karbanátky s bramborovým škrobem
Důležité je použít k zahuštění mletého masa na karbanátky nikoliv kukuřičný škrob, ale ten bramborový, a to také ve správném poměru. Pamatujte, že na půl kila mletého masa postačí 2–3 lžíce bramborového škrobu. Jeho výhoda spočívá v tom, že působí jako vynikající pojivo těsta, ale přitom se neváže na maso a nepřidává mu na těžkosti. Karbanátky jsou pak opravdu lehké a svěží.
Zajímavým faktem je také to, že díky přidanému škrobu by vaše karbanátky měly vydržet o něco déle. Nejen, že budou déle v lednici měkké a vláčné, ale prodlouží se také jejich trvanlivost. Skladování většího množství placek tak bude o něco jednodušší a vy si jich budete moci vyrobit mnohem větší zásobu.
Bramborový škrob nedovolí šťávě vytéct
Proč jsou karbanátky s přidaným škrobem o tolik šťavnatější a chutnější než karbanátky s vejcem? Tajemství spočívá především v síle škrobu, který neumožňuje masové šťávě z masa při smažení vytékat. Karbanátek pak zůstává opravdu mnohem lahodnější a chutnější, a to je určitě hlavní cíl každého kuchaře nebo kuchařky.
Pokud s přidáním bramborového škrobu do karbanátku stále váháte, rozhodně nemáte důvod. Vaše karbanátky budou zdaleka nejchutnější a nejlahodnější v celém okolí a ovace budete sklízet určitě nejen u své rodiny, ale také u všech svých známých. Na nic nečekejte a ochutnejte vláčné karbanátky s bramborovým škrobem místo vajec.