Struhadlo bude znovu ostré jako břitva: Nabrousit se dá obyčejným hrnkem i brusným papírem
Už nikdy nebudete muset kupovat nové struhadlo. Díky tomuto jednoduchému triku si naostříte své struhadlo sami a budete ho mít navždy.
Pokud máte rádi kuchyňské prostředí a obecně rádi vaříte, jistě se velmi dobře staráte o své nástroje. Aby vše bylo čisté, upravené a připravené k práci. Nože je dobré často brousit, neboť čepel se opracovává a tupí. Použít k tomu můžete nějaký brousek, nebo přístroje určené k broušení. Napadlo vás ale někdy, že i ostatní předměty se mohou tupit? Konkrétně třeba kuchyňské struhadlo.
Jednoduchá metoda, jak struhadlo nabrousit
Ano, i struhadlo se opotřebovává, a ne málo. Pravidelným používáním se dokonce často rozpadá. Většina lidí tento problém řeší koupí nového struhadla a to staré, opotřebené vyhodí. Za prvé to s ohledem do budoucna není prospěšné pro vaši peněženku a za druhé to není úplně ekologické. Struhadlo lze jednoduše nabrousit, a tím se vyhnete novému zbytečnému nakupování.
Existuje neuvěřitelně jednoduchá metoda, jak kuchyňské struhadlo nabrousit. Postačí vám starší keramický hrnek s neopracovaným okrajem. Tím stačí přejíždět struhadlo po všech stranách a uvidíte sami, jak struhadlo nabrousíte. Už nikdy nebudete muset kupovat nové.
Když náhodou nebudete mít ideální keramický hrnek k nabroušení, další možností je brusný papír. Když opět několikrát přejedete všechny strany struhadla brusným papírem, podaří se vám struhadlo naostřit. Díky tomuto jednoduchému triku můžete výrazně prodloužit jeho životnost.
Předejděte tupení struhadla
Aby vaše struhadlo vydrželo co nejdéle ostré, snažte se dodržovat i tato pravidla. Pokud je to možné, používejte dodaný kryt k ochraně povrchu. Dále se snažte při strouhání moc netlačit na čepel, zejména když posouváte jídlo zpět nahoru. Poslední rada k ochraně se týká mytí struhadla. Myčky jsou skvělé, ale některé mohou poškodit zuby struhadla, a tím produkt ztratí svou účinnost. Proto se raději spolehněte na ruční mytí.