Zápachu se zavařovacích sklenic se lze zbavit pomocí hořčice. Stačí dát jednu čajovou lžičku na dno a zalít vodou
Použité zavařovací sklenice mohou zapáchat i po důkladném umytí v myčce na nádobí. Naštěstí však existuje jednoduchý trik, díky kterému budou opět vonět.
Mnoho lidí používá zavařovací sklenice pro skladování okurek, džemů nebo různého ovoce. Často se však může stát, že nádoby zapáchají po předchozím obsahu. A ať se snažíte jakkoliv, nelze se jej prostě zbavit. Naštěstí však existuje velmi jednoduchý způsob, jak toho dosáhnout, a to pomocí obyčejných ingrediencí. Bude vám k tomu stačit pouze hořčice, obyčejná voda a vhodná nádoba. Sklenice budou ve výsledku opět voňavé a budete je moci s klidnou hlavou použít znova.
Zbavte své sklenice veškerého zápachu
Když vaříte džem nebo zavařujete okurky, hodí se vám staré sklenice. Je tu však jeden problém: i když je předtím důkladně umyjete, budou stále cítit svým předchozím obsahem, a to zejména, pokud jste v nich skladovali něco česnekového nebo nakládaného. V takovém případě se vám pravděpodobně nechce do nich nic znova ukládat. Naštěstí však existuje velmi jednoduchý trik, který vám pomůže nepříjemný pach velmi snadno odstranit, a to během několika minut.
Abyste zcela vyčistili všechny sklenice a zbavili je tak nepříjemného zápachu, stačí vám připravit si dvě obyčejné ingredience – hořčici a obyčejnou vodu. Postup je pak již naprosto jednoduchý. Stačí vodu pořádně ohřát, poté vložit na dno zapáchající sklenice jednu čajovou lžičku hořčice (jakéhokoliv druhu) a zalít ji horkou vodou. Tekutinu následně dobře promíchejte, chvíli ji nechte pracovat, poté ji vylijte a sklenici vypláchněte čistou vodou. Jakmile postup dokončíte, veškerý nepříjemný zápach bude záhy pryč.
Tato jednoduchá metoda je určená zejména k deodoraci skleněných nádob, ovšem můžete ji použít i na plastové nádoby. V takovém případě však musíte být opatrní, aby horká voda nepoškodila materiál, přičemž hořčičnou směs budete muset nechat ve sklenici delší dobu – většina plastových nádob je totiž mnohem náchylnější k zachycování pachuti potravin, které obsahovaly. Jakmile je tedy budete čistit, nechte v nich vodu alespoň přes noc, a pokud bude stále zapáchat, proces opakujte ještě jednou.