Chytré hospodyňky to vědí: Mikrovlnka není jen k ohřevu jídla. Leckterou domácí práci udělá za vás

Někteří jedinci mají doma hodně spotřebičů, ale neumí je využívat naplno. Hodně lidí tak nezná triky, které lze využívat s mikrovlnnou troubou.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

V dnešní době je velice moderní, když má doma člověk hodně různých spotřebičů. Samozřejmě mu šetří mnoho času a zjednodušují každodenní život. Občas si však někdo koupí domů nový spotřebič, aby dělal práci za něho, ale neumí ho využívat naplno. Ve spojitosti s mikrovlnnou troubou existuje mnoho triků, o kterých ví jen málokdo. Ušetříte si s nimi spousty času a usnadníte si práci.

Nemusíte už dělat vodní lázeň

Jakmile někdo připravuje dort, dezert nebo jiné jídlo, na které potřebuje rozpustit čokoládu, většinou si připraví vodní lázeň. V takovou chvíli musí sáhnout po několika kouscích nádobí, ty poté umýt a následně uklidit zpět na svá místa. Pokud však dáte čokoládu do misky a rozpustíte ji pomalu v mikrovlnné troubě, budete mít mnohem jednodušší práci a vše zvládnete rychleji.

Navraťte chuť staršímu koření

V mnoha domácnostech se jednou za čas najde koření, které bylo někde skladováno delší dobu, protože na něho člověk zapomněl, nebo ho zkrátka nepotřeboval. Pokud se to stane i vám a ucítíte, že koření už nemá svoji správnou chuť, zkuste mu ji navrátit pomocí mikrovlnné trouby. Starší koření / ořechy vložte do spotřebiče na 15 sekund a pohlídejte si, aby byl spuštěn na plný výkon.

iZdroj fotografie: Pixabay

Získáte šťavnatější ovoce

Pokud máte v lednici nebo v míse na ovoce nějaký citrus, můžete z něho získat mnohem více šťávy. Některé citrony jsou vcelku tvrdé, a tak moc šťávy nepustí. Abyste tento fakt změnili, vložte citrus na 20 sekund do mikrovlnné trouby, a poté ho opatrně vyjměte. Až budete citron vymačkávat, sami uvidíte, o kolik více z něho dostanete šťávy, která je vhodná například do vody či čaje, když budete nachlazení.

Když nestihnete na noc naložit fazole

Milovníci fazolí jistě ocení tento trik, jenž je velmi užitečný v momentě, kdy nestihnou namočit fazole. Tato potravina se musí naložit do vody nejlépe na celou noc, aby změkla. Pokud však dostanete až ráno po probuzení chuť na fazole a nemáte je naložené, použijte mikrovlnnou troubu. Dejte je do speciální misky, kterou je potřeba naplnit vodou. Poté je umístěte do mikrovlnné trouby na 10 minut. Jakmile je vyndáte, dávejte pozor na popálení. Počkejte 30 až 40 minut a můžete je uvařit klasickým způsobem.

iZdroj fotografie: Pixabay

Rychlé oloupání česneku

Mezi velmi neoblíbené činnosti, jež je potřeba v kuchyni dělat, patří i loupání česneku. Tato surovina totiž zanechává na prstech nepříjemný zápach, kterého se nejde jednoduše zbavit. Pokud i vy nemáte rádi loupání česneku, zkuste k této činnosti použít mikrovlnnou troubu. Vložte neoloupaný stroužek na 15 sekund do spotřebiče, poté ho vyndáte již oloupaný.

Vlhké brambůrky nemusíte vyhazovat

Určitě se každému člověku již někdy stalo, že otevřel balení brambůrků, které nesnědl celé, a tak si je schoval na příště. Při dalším otevření však už byly brambůrky vlhké a nechutnaly dobře, proto letěly rovnou do koše. Místo toho, abyste brambůrky vyhodili, je položte na papírový ubrousek a vložte do mikrovlnné trouby na krátkou chvilku. Všechna vlhkost se vsákne do ubrousku a brambůrky budou opět krásně křupavé.

Jaké další triky znáte ve spojitosti s mikrovlnnou troubou?

Zdroj: Discount
Diskuze Vstoupit do diskuze
75 lidí právě čte
Autor článku

Klára Kozáková

Jsem nadšená redaktorka, která přináší nekonečné dávky inspirace a vášně do světa architektury a designu. S uměleckým přístupem k psaní a profesionálním okem pro detail dokážu zprostředkovat čtenářům zážitky a emoce, které architektura a design mohou přinést do jejich životů. Jsem kreativní průvodkyní pro každého, kdo hledá inovativní způsoby, jak oživit a zlepšit prostředí, ve kterém žijeme.

Zobrazit další články