Po babiččiných řízcích se vždy jen zapráší – nikdy nejsou vysušené. Kouzlo je ve správném použití oleje při trojobalu
Někdy se bohužel stane, že se řízky nepovedou podle očekávání a jsou hodně vysušené. S tímto trikem se vám to už nikdy nestane.
Řízky patří k nejoblíbenějším pokrmům vůbec. Jejich příprava je vlastně docela jednoduchá, netrvá to nikterak dlouho a chuť se snad ani nedá slovy popsat. Tedy za předpokladu, že se podaří a jsou šťavnaté. V opačném případě se totiž budete maximálně vztekat, protože nebudete vědět, kde jste udělali chybu a proč se vám to nepodařilo. Nyní už s tím však nebudete mít žádný problém.
Vyzkoušejte tento trik
Smažené řízky se dělají snad v úplně každé rodině a neexistuje pravděpodobně člověk, jenž by je neměl rád. Rodiny mají různé vlastní triky, díky nimž jsou řízky ještě chutnější. Na přípravě tohoto jídla není nic složitého. Maso si jen ochutíte, obalíte v mouce, vejci, ve strouhance a dáte smažit. Je zde však jeden trik, který je třeba znát. Díky němu bude totiž maso dokonale šťavnaté.
Než začnete maso vůbec nějak zpracovávat, je nejlepší potřít ho troškou oleje. Až poté začněte obalovat v klasickém trojobalu. Zabere vám to pár vteřin, ale zabráníte tak vysychání masa během smažení. Dokonce i o několik hodin později bude řízek dokonale měkký a šťavnatý. Určitě to vyzkoušejte, stojí to za to.
Máslo v oleji
Řízky by se asi nikdy neměly připravovat na ničem jiném než na pánvi v oleji. Ale po osmažení je důležité, aby z masa okapal přebytečný tuk. Nejlepší je položit řízek z pánve na talíř s papírovým ubrouskem. Pokud však chcete mít maso chuťově zvláštní, přidejte s olejem ještě lžičku másla a nechte je společně prohřát. Do této směsi poté dávejte obalené řízky. Uvidíte, jak vám to bude chutnat.