Vyznáte se v pečení českého cukroví? 10 otázek, kde zaváhá i sebejistý milovník pečení
Otázka 1 z 10
Která kombinace surovin nejlépe odpovídá klasickému lineckému těstu na české vánoční cukroví?
Vaše odpověď byla správná.
Vaše odpověď byla špatná.
Kdy je ideální upéct medové perníčky, aby do Štědrého dne stihly změknout?
Vaše odpověď byla správná.
Vaše odpověď byla špatná.
Jaká náplň se u nás považuje za klasiku při slepování lineckého cukroví?
Vaše odpověď byla správná.
Vaše odpověď byla špatná.
Na kolik stupňů se obvykle předehřívá trouba při pečení drobného křehkého cukroví (horní a dolní ohřev)?
Vaše odpověď byla správná.
Vaše odpověď byla špatná.
Proč se těsto na linecké nebo vanilkové rohlíčky dává před vyvalováním odležet do lednice?
Vaše odpověď byla správná.
Vaše odpověď byla špatná.
Do čeho se tradičně obalují ještě vlažné vanilkové rohlíčky po upečení?
Vaše odpověď byla správná.
Vaše odpověď byla špatná.
Který z těchto druhů cukroví patří mezi nepečené?
Vaše odpověď byla správná.
Vaše odpověď byla špatná.
Jaká surovina je klíčová pro přípravu bílé polevy na zdobení perníčků (tzv. royal icing)?
Vaše odpověď byla správná.
Vaše odpověď byla špatná.
Co je typickým znakem správně ušlehaného sněhu z bílků na pusinky nebo kokosky?
Vaše odpověď byla správná.
Vaše odpověď byla špatná.
Jak je vhodné uchovávat hotové vánoční cukroví, aby zůstalo co nejdéle čerstvé?
Vaše odpověď byla správná.
Vaše odpověď byla špatná.
Vyznáte se v pečení českého cukroví? 10 otázek, kde zaváhá i sebejistý milovník pečení