Struhadlo se dá používat jinak a lépe. Díky natočení nic nespadne mimo misku a olej ulehčí práci

Strouhání sýra nepatří zrovna k nejoblíbenějším činnostem. Lepí se na struhadlo, ucpává otvory a jeho kousíčky padají všude možně, jen ne do misky. Zkuste struhadlo položit.

Struhadlo a sýr i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Struhadlo patří v podstatě k povinné výbavě každé kuchyně. Jde totiž o neocenitelného pomocníka, když potřebujete třeba nakrouhat zeleninu na salát, česnek do omáček nebo sýr na nějakou zapečenou dobrotu. Většina hospodyněk ho používá stejným způsobem. Prostě struhadlo postaví na prkénko nebo přidrží nad miskou, uchopí jej za horní úchytku a postupně začnou strouhat. Ukazuje se ale, že tento způsob použití je nesprávný.

Stačí prostě pomocníka položit

Přestože vám možná tradiční způsob využití tohoto domácího pomocníka vyhovuje, určitě oceníte jednoduchou vychytávku, díky které nastrouhání sýra půjde mnohem lépe. Navíc nepřijde tolik oblíbeného mléčného produktu nazmar, protože správným použití struhadla nezaneřádíte celou kuchyňskou linku. Když totiž struhadlo držíte nad miskou, spousta kousků skončí mimo ni. Stačí ale jen změnit úhel pohledu a nestane se to.

Struhadlo ostré jako břitva: Postačí kousek alobalu nebo šroubovák. Už nemusíte neustále kupovat nové

Struhadlo bude správně plnit svou funkci, když změníte opravdu jen drobnost. Podle kanálu na YouTube zvaného Smart Fox stačí tohoto domácí pomocníka prostě jen otočit. Tím bude strouhání sýru totiž mnohem efektivnější. Vezměte struhadlo, položte ho na linku na ležato, ideálně ho podložte prkénkem, aby vám spodní strana nepoškrábala desku. Část, na které chcete sýr nakrouhat, musí být otočená směrem nahoru.

S olejem půjde strouhání hladce

Pak už jen stačí vybrat si z pestré nabídky zahraničních nebo tuzemských voňavých dobrot, které potřebujete rozmělnit do nějaké zapečené bašty nebo na špagety, a můžete se pustit do práce. Rázem se z nepříliš oblíbené činnosti stane rychlá a efektivní záležitost. Struhadlo se nebude kývat ze strany na stranu, jako když ho jen držíte v ruce, a sýr bude padat do jeho vnitřku, takže kousky se nebudou válet po celé kuchyni.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Jakmile skončíte, všechen nastrouhaný sýr prostě jen přesypete do misky. Možná nemáte tuhle činnost v oblibě, protože se sýr na struhadlo lepí, ucpává ho a krouhání zdaleka nejde hladce. S tím vám může pomoci obyčejná ingredience, kterou jistě máte doma, totiž olej. Je úplně jedno, zda použijete olivový, slunečnicový, řepkový nebo jakýkoliv jiný. Jednoduše potřete stranu struhadla, na které pracujete, a sýr po ní bude lehce klouzat nahoru a dolů.

Jaké triky používáte při strouhání sýru?

Zdroj: SmartFox
Diskuze Vstoupit do diskuze
138 lidí právě čte
Zobrazit další články