Tajemství babiččiných karbanátků spočívalo ve vynechání jedné ze surovin. Pokaždé jsme se po nich oblizovali za ušima

Jakmile směs na karbanátky nebo sekanou nepřipravíte správně od základu, později to už nezachráníte. Vyvarujte se některým surovinám a výsledek vás mile překvapí.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Z mletého masa můžete v kuchyni vykouzlit spoustu oblíbených pokrmů. Vždyť kdo nemá rád šťavnaté a křehké karbanátky s bramborovou kaší. V podstatě je ale jedno, zda z něj připravíte obyčejnou sekanou, hamburger v housce, masové kuličky do rajské nebo naplníte papriky. Nikdy nesáhnete vedle a spokojení strávníci se budou po vydatném obědě jenom olizovat.

Některým surovinám se vyhněte

Tedy v případě, že mleté maso připravíte správně. Přestože jste s mletým vepřovým pracovali už stokrát, někdy se prostě stane, že výsledný pokrm není podle vašich představ. Karbanátky, sekaná nebo masové kuličky mohou být bez chuti, tuhé nebo se rozpadat. Někdy je to proto, že jste do směsi jednoduše přidali málo nebo naopak hodně ostatních surovin.

V lepším případě hotové jídlo zachrání jen dosolení. Když je ovšem tuhé, nic nepomůže. Problém, který vznikl už při samotné přípravě, se prostě nedá zahladit. Abyste ale příště připravili opravdovou delikatesu v podobě křehkého, voňavého, chutného a šťavnatého karbanátku, některé suroviny by v něm rozhodně neměly hrát prim. Právě proto, aby pokrm nebyl tuhý a bez chuti.

Vejce

Do směsi na klasický karbanátek s česnekem a majoránkou nebo do sekané většina lidí přidává vejce. Pokud do mletého masa nedáte příliš strouhanky nebo namočených housek, nebudete vejce potřebovat. Karbanátky budou dobře držet tvar a po upečení budou křehké. Když to se strouhankou a vejci přeženete, může se stát, že budete servírovat tuhý a suchý pokrm.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Mléko

Přestože si většina hospodyněk myslí, že mléko má pozitivní vliv na výslednou lahodnou chuť karbanátků, ve skutečnosti to tak není. Je to proto, že mléčné a masné bílkoviny spolu příliš neladí. Pokud se rozhodnete housku do karbanátků dát, neměli byste ji namáčet v mléce, ale ve vodě. Chuť karbanátků můžete podpořit jinak. Třeba tím, že do mletého masa přidáte namísto housky, strouhanky a vajec kousek másla.

Jaké triky používáte na přípravu karbanátků?

Diskuze Vstoupit do diskuze
55 lidí právě čte
Zobrazit další články