Rozmrazení masa bez použití mikrovlnné trouby. Potřebovat budete sáček a tekoucí vodu

Díky tomuto jednoduchému způsobu budete mít rybí maso rozmrazené během chvilky. Vystačíte si přitom s obyčejným uzavíratelným sáčkem a vodou.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Díky mrazáku je možné spoustu potravin skladovat mnohem delší dobu, aniž by došlo k jejich zkažení. Problém však může nastat ve chvíli, kdy danou věc zapomenete předem vytáhnout a na její rozmrazení už vám nezbývá příliš času. Naštěstí podle webu TopRecepty existuje hned několik způsobů, jak správně rozmrazit maso, aniž byste tím znehodnotili jeho konzistenci nebo přišli o jeho šťavnatou a lahodnou chuť. 

Jak maso zamrazit a odmrazit

Pokud se rozhodnete maso zamrazit, pak byste tak měli učinit s již naporcovanými kousky. Potom si totiž můžete vytáhnout jen takové množství, které skutečně využijete, a zbytek masa ponecháte v mrazáku napříště. Abyste však měli jistotu, že bude zejména rybí maso chutnat i po odmrazení jako čerstvé, nakupujte jej u osvědčeného a spolehlivého prodejce, jak jsme doporučovali už dříve na adbz.

Co budete k rozmrazení ryby potřebovat

Nepotřebujete žádné speciální nástroje ani přípravky nebo směsi, které proces rozmrazení urychlí. Jediné důležité pomůcky najdete ve své domácnosti. Potřebovat totiž budete jen obyčejný plastový uzavíratelný sáček, misku, do které se maso pohodlně vleze a trochu vody. Jakmile máte vše připravené, stačí provést pár jednoduchých kroků a chvíli počkat.

rybí maso iZdroj fotografie: Freepik
Rybí maso bude rozmrazené během chvilky – postačí vám plastový sáček a miska s vodou.

Jak odmrazit rybí maso

Připravenou misku vložte do dřezu a naplňte ji studenou vodou. I když je použití horké vody lákavější, nikdy byste ji k rozmrazování neměli používat, což potvrzují i informace na stránce iReceptář. Kvůli velkému teplotnímu rozdílu by tím došlo ke zpomalení celého procesu i riziku množení bakterií. V ideálním případě by voda měla mít teplotu 5–6 °C. 

Maso umístěte do sáčku a vložte do mísy s vodou. Každých 10 minut pak vodu v ní vyměňte a pokračujte, dokud nebude maso zcela rozmrazené. Menší kousky mohou být za 20 minut hotové, ty větší až za 1 hodinu. Stejným způsobem pak lze rozmrazovat i jiné druhy potravin. Takto naše čtenářka Iveta L. z Chrudimi nejčastěji rozmrazuje ovoce a zeleninu. „Zamražené švestky, třešně nebo jiné ovoce rozmrazuji v sáčku ve vodní lázni. Za chvíli mám hotovo a můžu je použít třeba na koláč,“ říká Iveta. I my využíváme stejný způsob.

Jakým způsobem rozmrazujete rybí maso vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
103 lidí právě čte
Zobrazit další články