Jak rychle oloupat nové brambory bez nože: Velký hrnec je za 2 minuty hotový, „svléknou“ se samy

Loupání nových brambor nemusíte mít zrovna dvakrát v lásce, protože to nejde moc dobře. Od teď už se tenké slupky zbavíte snadno a rychle.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Asi každý se těší na to, až se v létě objeví v obchodech krásné nové brambory. Někdo si je dokonce pěstuje i doma. Tyto brambory jsou totiž chuťově opravdu moc dobré a co je nejlepší – dají se připravovat i se slupkou, protože je krásně tenká a chutná. Jenže ne do každého pokrmu se tyto neloupané brambory hodí, občas je třeba je oloupat. To už pro vás od teď nebude žádný problém. A nebudete potřebovat ani nůž.

Je to velmi jednoduché

Mnoho lidí nové brambory ani neloupe, protože jim to přijde zbytečné. Pokud ale potřebujete několik těchto brambor oloupat, nebudete s touto metodou potřebovat ani nůž. Budete potřebovat jen opravdu hodně soli. Čím větší bude mít krystaly, tím lépe. Brambory před loupáním omyjte a pořádně usušte.

Jde to s velkými i malými bramborami

Pokud máte velké brambory, dejte je do hrnce a zasypte je solí. Nešetřete, je jí potřeba opravdu hodně. Poté hrnec zakryjte pokličkou a dobře několikrát protřepejte, aby se sůl dostala úplně všude. Třepejte přibližně 2–3 minuty, je to potřeba. Může se to zdát zdlouhavé, ale popravdě je to mnohem rychlejší, než kdybyste je chtěli loupat nožem. Poté už jen opláchněte brambory vodou a máte hotovo.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Pokud ale máte po ruce jen malé brambory, nezoufejte. Půjde to i tak, jen to bude trošičku zdlouhavější. Dejte brambory do nějaké misky nebo malého kastrůlku. Posypte je větším množstvím soli a každou bramboru v této soli protřete a poté důkladně opláchněte. S každým bramborem sice budete muset pracovat zvlášť, ale výsledek stojí za to.

A nakonec recept

Nové brambory jsou úplně nejlepší pečené, to je dávno známá věc. Ale tento recept pečené brambory povýší na úplně novou úroveň. Budete potřebovat:

  • 1 kg nových brambor
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 5–6 stroužků česneku
  • 3 bobkové listy
  • sůl, pepř a bylinky dle vaší chuti
iZdroj fotografie: Depositphotos

Nejprve si do oleje přidejte nadrobno nakrájený česnek, nalámaný bobkový list, sůl, pepř a koření s bylinkami. Brambory si oloupejte a poté je touto olejovou směsí přelijte. Nechte je v ní přibližně 10 minut marinovat. Poté vezměte plech, vyložte ho pečicím papírem a na něj dejte brambory. Pečte při 180 stupních přibližně 40 minut. Vytáhněte a můžete podávat. Dobrou chuť!

Jak nejraději připravujete brambory?

Zdroj: MasterClass
Diskuze Vstoupit do diskuze
130 lidí právě čte
Autor článku

Aneta Kalasová

Mé srdce patří architektuře a designu, ozvláštnění webu ADBZ poutavými články a inspirativními nápady. Prostřednictvím mého obsahu objevíte nejnovější trendy, inovativní projekty a radu, jak propojit funkčnost s krásou. Jsem spolehlivou průvodkyní pro všechny milovníky architektury a designu, kteří hledají nové způsoby, jak oživit své domovy a prostory. Nechte se inspirovat nadšením a vstupte do světa tvůrčích možností.

Zobrazit další články