Jak prodloužit čerstvost uzenin aneb Už žádné oschlé kraje díky plátku citronu

Při skladování uzenin v lednici často dochází k nevzhlednému oschnutí jejich okrajů. S tímto problémem si poradíte díky obyčejnému plátku citronu.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Pokud patříte mezi milovníky klobás a jiných uzenin, určitě už jste řešili problém s jejich osychajícími okraji. Klobása, která je skladována v lednici delší dobu, nehezky oschne a po nějaké době se stává nepoživatelnou. Vyzkoušet můžete jednoduchou metodu, díky níž budou vaše uzeniny čerstvé na pohled i po zakousnutí mnohem delší dobu.  

Na plátek klobásy stačí plátek citronu 

Každá hospodyňka, která kupuje klobásy a uzeniny pravidelně, určitě ocení tip, jak tyto pochutiny udržet čerstvé mnohem déle. Stačí k tomu překvapivě jen plátek citronu, tedy ingredience, kterou má většina z vás doma a o jejíž magické účinnosti jste doposud neměli ani tušení. Na plátek klobásy stačí jeden plátek citronu, a její čerstvost tak bude zachráněna.  

Řezník vysvětlil, jak správně skladovat klobásy a další uzeniny. Češi to dělají přesně naopak, tím zkracují trvanlivost na třetinu

Pokud budete využívat účinek citronu, vaše nakrájená klobása bude čerstvá mnohem delší dobu a vy si ji budete moct vychutnávat postupně, beze strachu z jejího oschnutí, nebo dokonce zkažení. Plátky citronu stačí jen umístit na poličku v ledničce a víc už řešit nemusíte. Citron udělá veškerou práci za vás.  

iZdroj fotografie: Piqsels

Nejlepší výsledky s použitím vařené klobásy 

Díky citronu klobása na řezu nevyschne dokonce několik dní. Na řezu bude mít stále lahodnou konzistenci a také naprosto normální barvu, téměř úplně stejnou, jako když jste ji koupili. Důležité je také podotknout, že trik s citronem funguje na úplně všechny druhy klobás. Při nákupu tak vhodný výběr s ohledem na trvanlivost tolik řešit nemusíte. Avšak nejvyšší účinnost má citron v kombinaci s vařenou klobásou.  

Kromě udržení uzenin v kondici má citron i jiné kladné vlastnosti. Pokud ho třeba rozkrojený umístíte na poličku v lednici, celý vnitřek tohoto spotřebiče bude vonět po dlouhou dobu svěží čistotou. Citron pak stačí jen vyměnit, až ztratí svůj čerstvý vzhled. S pomocí citronu tak nejen udržíte čerstvé uskladněné uzeniny, ale prospěje i vaší lednici.  

Jak řešíte osychání uzenin v lednici vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
109 lidí právě čte
Autor článku

Marie Möglichova

Zobrazit další články