Celý život loupete vejce špatně. Stačí použít ledovou vodu a slupka bude raz dva pryč, bez námahy během pár sekund

Také máte rádi vejce vařená natvrdo? Na chlebíčky, pomazánku, chléb nebo k zelenině? A všichni jistě víme, jak nepříjemné je vejce loupat. Prozradíme jednoduchý způsob.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Loupání vařených vajec nemá nikdo rád. Ještě ke všemu, když jsou vejce čerstvá. Zároveň se skořápkou loupete i bílek. Někdy se nám zdá, že získat dokonale hladké oloupané vejce je věda. Vyzkoušeli jste mnoho způsobů – rozbití uprostřed, oťukávání skořápky o tvrdý předmět, ovšem, každá technika měla jedno společné – moc nefungovaly. Zkuste to ještě jednou, s méně známou technikou. 

Nejdříve uvařte vejce běžným způsobem

Samozřejmostí u tohoto kroku je, abyste vejce uvařili natvrdo běžným způsobem. Jakmile začne voda u vajec vřít, počkejte sedm až deset minut a poté vejce vypněte. Někdo nechává vejce povařit až patnáct minut, aby měli jistotu, že je žloutek pořádně uvařený. Vodu z hrnce vylijte a vejce odložte bokem. Připravte se k dalšímu kroku.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Nyní si vezměte skleničku, stačí klidně dvoudecová a vložte do ní vejce, aby leželo. Pokud nemáte vhodnou sklenici, využijte klidně i jinou nádobu, širší hrníček nebo plastovou misku. Doma ve spíži zajisté něco najdete. Doporučujeme, aby nádoba nebyla příliš velká a naopak, aby nebyla ani příliš malá. A také, aby bylo možné nádobu vzít do rukou a zakrýt. 

Zvolenou nádobu napusťte ledovou vodou

Do nádoby napusťte ledovou vodu, musí být skutečně ledová, takže do ní klidně na pár minut vložte ledové kostky a následně je vydělejte. Pokud led nemáte, natočte vodu do nádoby a vložte ji po dobu vaření nachladit do mrazáku. Docílíte tak ledové vody a loupání bude mnohem více efektivní. Tohoto faktu se jistě držte. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

Nyní obraťte sklenici na dlaň, nebo použijte patřičné víčko. Se sklenicí opatrně, ale důrazně zatřeste. Nebojte se, vejce musí mlátit o stěny nádoby. Sklenice bude v pořádku a skořápka musí popraskat. Nyní vejce vytáhněte a budete koukat, jak dokonale vám na jeden pokus půjde oloupat. Vejce bude hladké a hezky oloupané, ideální na chlebíčky. 

Zdroj: Micah Media

Diskuze Vstoupit do diskuze
138 lidí právě čte
Autor článku

Darina Smoláková

Zobrazit další články