Skladování cibule, aby vydržela co nejdéle: Ideální je tmavé a větrané místo

Asi nikoho nepotěší zjištění, že mu zplesnivěla cibule. S pomocí těchto tipů se ji naučíte skladovat tak, aby vám vydržela klidně celý měsíc.

cibule v bedýnce i Zdroj fotografie:
                   

Spousta lidí se snaží využívat akčních letáků v supermarketech. Díky slevám tak mohou ušetřit velké množství peněz tím, že si nakupují různé potraviny do zásoby. Následně je ale velice důležité, aby bylo toto jídlo správně uskladněné. Pokud se tak nestane, brzy se zkazí a celý efekt levnějšího nákupu je úplně zbytečný. S pomocí tohoto tipu se naučíte správně skladovat cibuli tak, aby vám vydržela co nejdéle.

Cibule má spoustu benefitů

Cibule je pro lidské tělo velmi prospěšnou potravinou. Nejen, že je nezbytná pro správnou chuť řady pokrmů, obsahuje také velkou spoustu vitamínů a minerálů, které tělo pro svou činnost potřebuje. Má také velmi pozitivní vliv na vaše šlachy a klouby. Výborně tato zelenina posiluje imunitu, takže její pravidelnou konzumací předcházíte spoustě nemocí. Když vás například štípne komár, přiložení plátku cibule na ránu vám pomůže od nepříjemného svědění.

U krájení cibule neukápne ani slzička: Školní kuchařky ji dávají do mrazáku

Vypěstovat cibuli není složité

I když je cibule velmi běžně dostupnou potravinou, můžete si ji také pěstovat na zahrádce. Dejte si jen pozor na to, aby vaše úroda nebyla skvrnitá a výsledné plody nebyly moc měkké. Tyto příznaky jsou následkem nadměrně vlhké půdy, ve které jsou cibule pěstovány. Stejný efekt může způsobit také napadení bakteriální hnilobou. V takovém případě je ideální, když cibule vyhodíte a na příští 3 roky ji budete pěstovat na jiném místě než doteď. Zničenou úrodu vám to nevrátí, ale v příštím roce předejdete jejímu opětovnému napadení.

Skladujte cibuli chytře

Obecně není skladování cibule vůbec žádná věda. Tato zelenina je relativně nenáročná na prostředí, ve kterém je uchovávána. Soustřeďte se na to, aby byla na suchém a tmavém místě, na kterém dobře cirkuluje vzduch. Ideální teplota pro skladování je pak 1 až 3 stupně nad nulou. Pokud se vám podaří připravit ideální prostředí pro uchování cibule, může vám vydržet déle, než jste zvyklí. Předejdete tak tomu, že chytře nakoupené zásoby budete muset vyhodit do koše.

Cibule iZdroj fotografie: Pixabay

Ani tak však nezapomeňte, že cibule nevydrží extrémně dlouho. Veškerou tuto nakoupenou zeleninu je potřeba spotřebovat do měsíce od doby, kdy jste ji pořídili. Jestliže máte doma přebytek cibule, můžete se zaměřit na některé recepty právě z této potraviny. Využijete ji ve větším množství například do guláše. Milovníci polévek si pak mohou uvařit velmi populární cibulačku, ve které se vám podaří spotřebovat celkem dost kusů.

Jakým způsobem doma skladujete cibuli?

Zdroj: AllRecipes
Diskuze Vstoupit do diskuze
114 lidí právě čte
Autor článku

Klára Kozáková

Jsem nadšená redaktorka, která přináší nekonečné dávky inspirace a vášně do světa architektury a designu. S uměleckým přístupem k psaní a profesionálním okem pro detail dokážu zprostředkovat čtenářům zážitky a emoce, které architektura a design mohou přinést do jejich životů. Jsem kreativní průvodkyní pro každého, kdo hledá inovativní způsoby, jak oživit a zlepšit prostředí, ve kterém žijeme.

Zobrazit další články