Do citronu udělejte dírku. Bude se snáz vymačkávat a v lednici vydrží mnohem déle
Citrony jsou užitečnou ingrediencí, kterou si řada lidí přidává po ránu do vody nebo do čaje. Abyste je však použili efektivně, je třeba je umět správně vymačkat.

Kyselé citrony si našly řadu zajímavých využití, ať už jako ingredience do různých pokrmů nebo ve formě léčivé směsi, kterou většina lidí pije v ranních hodinách. V každém případě je však nutné před jejich použitím důkladně vymačkat dužinu, aby vám poskytla maximální množství šťávy. Redakce webu adbz našla trik, který vám to všechno usnadní.
Celý život krájíme citron špatně
Mnoho lidí má tendenci před vymačkáváním citronů plody rozpůlit. To však není úplně nejlepší nápad, protože jakmile je poté takto vložíte do ledničky, brzy oschnou a přijdou o svou chuť. Navíc tímto způsobem ne vždy vymačkáte všechnu potřebnou šťávu a často kvůli tomu dle webu Narobesvet dochází k zašpinění skoro celé kuchyňské linky.
Namísto klasického způsobu krájení citronů můžete radši vyzkoušet velmi snadný trik, díky kterému si zachovají svěžest a čerstvost ještě několik dní. Zásadní je totiž, aby se k dužině nedostal vzduch, který následně způsobuje vysychání a zrychluje kažení potraviny.
Jednoduchý trik, který vše usnadní
Aby tedy bylo maximálně jednoduché citron vymačkat, vezměte ho ještě vcelku a válejte ho chvíli po stole. Zkuste mírně tlačit na povrch, aby pod slupkou došlo k uvolnění šťávy. Následně si připravte párátko, kterým propíchněte spodní část ovoce. Nyní již stačí vzít celý plod a opatrně jej zmáčknout, načež se šťáva uvolní právě malou dírkou dole.
Na celý trik se můžete podívat ve výše uvedeném videu, které sdílel kanál Make Sushi 1 a ze kterého je patrné, že trik skutečně funguje. Navíc se díky malé dírce nedostane vzduch do dužiny, takže se nebudete muset bát toho, že by citron okoral nebo začal vysychat. Lze ho takto také vložit do lednice, ale nejlépe uděláte, když ho přikryjete mísou na kuchyňské lince.
udalosti247.cz
6 h
udalosti247.cz
2 h
udalosti247.cz
3 h
udalosti247.cz
3 h