Domů » Kvízy » Jak dobře znáte českou kuchyni? Některé otázky prověří i milovníky jídla

Jak dobře znáte českou kuchyni? Některé otázky prověří i milovníky jídla

Otázka 1 z 10

0%

Jaký druh masa se tradičně používá na svíčkovou na smetaně?

Vaše odpověď byla správná. Vaše odpověď byla špatná.

Co je hlavní surovinou těsta na klasický český bramborák?

Vaše odpověď byla správná. Vaše odpověď byla špatná.

Co označuje název „kulajda“ v české kuchyni?

Vaše odpověď byla správná. Vaše odpověď byla špatná.

Z čeho se vyrábějí olomoucké tvarůžky?

Vaše odpověď byla správná. Vaše odpověď byla špatná.

Která polévka patří v mnoha českých domácnostech ke štědrovečerní večeři?

Vaše odpověď byla správná. Vaše odpověď byla špatná.

Jak se jmenuje klasický český pokrm z pečeného vepřového masa se zelím a knedlíkem?

Vaše odpověď byla správná. Vaše odpověď byla špatná.

Jaká příloha se v Česku nejčastěji podává ke smaženému vepřovému řízku?

Vaše odpověď byla správná. Vaše odpověď byla špatná.

Z jakého regionu pochází valašský frgál?

Vaše odpověď byla správná. Vaše odpověď byla špatná.

S jakou oblastí je tradičně spojován chodský koláč?

Vaše odpověď byla správná. Vaše odpověď byla špatná.

Jak se jmenuje smetanová omáčka z kopru, která se podává s vařeným vejcem a bramborem?

Vaše odpověď byla správná. Vaše odpověď byla špatná.

Jak dobře znáte českou kuchyni? Některé otázky prověří i milovníky jídla