Jednoduchý způsob, jak vypeckovat broskev: Stačí ji vytáhnout nůžkami
Chutné broskve bývá často náročné připravit ke konzumaci. Díky tomuto snadnému triku to zvládnete bez sebemenšího zašpinění.

Obsah článku
Broskve jsou jedním z nejchutnějších druhů ovoce a zejména během léta nám dokážou osladit horké dny u bazénu. Mnoho Čechů si nicméně stěžuje na to, že je poměrně náročné připravit je ke konzumaci. Přeci jen za sebou nechávají lepkavou šťávu a bojovat s peckou uvnitř také není příjemné. Redakce webu adbz naštěstí našla trik, jak na ně účinně vyzrát.
Broskve vás osvěží a nabízejí řadu zdravotních benefitů
Kdo by se netěšil na sezónu lahodných broskví. Toto lahodné ovoce nabízí nejen skvělou chuť, ale také osvěžení, zejména pokud je skladujete v chladu. Navíc podle serveru Healthline disponují broskve řadou užitečných vitamínů a antioxidantů, díky kterým nabízejí řadu zdravotních benefitů. Skvěle podporují jak trávicí trakt, tak i srdeční sval.
Již jedna broskev denně rovněž může podpořit zdraví vaší pokožky a ochránit vás před alergickými reakcemi vůči dráždivým látkám. Některé studie dokonce potvrdily, že broskve mohou chránit před některými druhy rakoviny, ovšem to je ještě otázkou dalších výzkumů.
Jednoduchý trik, díky kterému bude jejich příprava hračka
Teď ale zpět k tomu, jak si je maximálně efektivně a co nejsnadněji připravit. Na internetu se objevil velmi užitečný trik, díky kterému odstraníte pecku z broskve v rámci několika vteřin, aniž byste ji jakkoli poškodili. Potřebovat k tomu přitom budete pouze kleště, které je třeba před použitím samozřejmě důkladně očistit. Níže se můžete podívat na celý postup:
Jak je patrné z videa, kleště stačí zarazit do horní části broskve a pak jimi opatrně vytáhnout pecku. Díky této metodě nedojde podle serveru Narobesvet k poškození slupky ovoce, takže za sebou nenechá lepkavou šťávu a vy si jej budete moci maximálně vychutnat. Nicméně aby se vám metoda vydařila, musí být plody dostatečně zralé.
udalosti247.cz
15 h
udalosti247.cz
15 h
udalosti247.cz
16 h
udalosti247.cz
16 h