Staré předměty prodáte za velké peníze. Třeba pexeso má cenu 20 000 Kč
adbz.cz » Hobby » Stará jízdenka se dá dneska prodat za 20 000 Kč, pexeso má cenu přes 33 000 Kč: Na vzpomínkách můžete vydělat majlant

Stará jízdenka se dá dneska prodat za 20 000 Kč, pexeso má cenu přes 33 000 Kč: Na vzpomínkách můžete vydělat majlant

Češi mají doma plno předmětů, které lze prodat za desítky tisíc korun. Pokud najdete správné kusy, neváhejte je nabídnout na trhu.

jizdenka nostalgie
Zdroj fotografie: Public Domain

V současné době vyhledává plno sběratelů unikátní předměty, které v dřívějších letech stály doslova pár haléřů. Dnes mají tyto kousky nicméně obrovskou hodnotu a dají se prodat až za desetinásobek své původní ceny. Jak například uvedl server TN, příkladem jsou toho staré jízdenky od Českých drah nebo dokonce staré nerozstříhané pexeso.

Staré jízdenky a pexeso za plno peněz 

Koho by napadlo, že dříve běžné předměty budou mít dnes obrovskou sběratelskou hodnotu. To se týká například starých obalů od žiletek, jejichž sbírka se prodala za neuvěřitelných 33 656 Kč. Podobně tomu bylo také u zachovalých jízdenek od Českých drah, které si lidé mohli dříve zakoupit za pár korun. Tato sbírka byla vydražena za 20 279 Kč. 

ziletka
Zdroj fotografie: Depositphotos

Velmi dobře se poté třeba na internetovém tržišti Aukro prodávají kartáčkové kalendáře, plechovky od automobilového oleje nebo kartony cigaret Start. Ty lze ve většině případů prodat za více než 15 000 Kč. Stejně tak jsou na tom i starší originální hračky, včetně oblíbené panenky Barbie nebo legendárních autíček Hotweels. 

Zajímavé ceny vám sběratelé nabídnou i za další předměty 

Překvapivé částky anonymním prodejcům vydělalo také staré nerozstříhané pexeso s motivy Old Shatterhanda, Nšo-či a dalších postav z oblíbených filmů o Vinnetouovi. V roce 2022 byly tyto kousky prodány za krásných 33 766 Kč a sběratelé je neustále vyhledávají i dnes. Za 39 000 Kč byl poté vydražen rakousko-uherský jízdní řád z roku 1916.

Někdy vám může pěknou sumu vydělat také správná kniha. Vyhledávané jsou dnes první originální balení Harryho Pottera nebo kousky s ilustracemi od renomovaných autorů. Dále se také dobře prodávají dochované tuzexové poukázky, které byly v Česku používány během období ČSSR. Není tomu dávno, co se 50haléřový bon prodal za 1 260 000 Kč.