Nabízí potraviny jako čerstvé, přitom se jim tam válí už 14 dní: Nenechte se při koupi masa nebo vajíček napálit. Sledujte tyto detaily
Pokud si rádi kupujete potraviny na trzích, buďte na pozoru před těmito detaily. Prozradí, zda se tam zboží válí již delší dobu.
Řada lidí dnes namísto obchodů míří raději na trhy, kde bývají potraviny zpravidla čerstvé a levnější. Jenže i tam se může dle webu TheSpruce čas od času objevit zašlé zboží, které se tam válí již dobré dva týdny. Abyste takové kusy odhalili a zbytečně za ně neutráceli peníze, zaměřte se na tyto důležité detaily. Pozor si dejte především u vajec a masa.
Pozor na zašlá vajíčka a maso
Na trhu můžete najít domácí vajíčka, která jsou podstatně kvalitnější než ta z velkochovů. Jenže pokud je prodejce nechává vystavené příliš dlouho, také to nemusí být dobré. V každém případě by měla mít pevnou a hladkou skořápku (u starších je často poškozená nebo prasklá). A pokud s nimi protřepete, neměli byste nic slyšet.
Zkusit je můžete také vhodit do sklenice s vodou – pokud vajíčko plave na hladině, rozhodně není čerstvé. Odborníci ze serveru Healthline pak varují před zkaženým masem, které může mimo jiné vážně ohrozit lidské zdraví. Zpravidla by nemělo být namodralé ani zelené, nepříjemně zapáchat nebo pouštět příliš mnoho šťávy.
Problémem může být i ovoce a zelenina
Co se týká ovoce, ani to se nevyplatí podceňovat. Za žádných okolností by nemělo být zkažené, mít poškozenou slupku nebo viditelné poškození. S citrusy vám také pomůže, když je potěžkáte, protože šťavnaté a čerstvé kusy bývají zpravidla těžší. Naopak měkčí a lehké budou nejspíše již zastaralé a tolik si je nevychutnáte.
Problémem může být také zelenina. Dobré kusy poznáte dle čerstvé natě a příjemného aroma (stejně tak i u bylinek). Sledovat se vyplatí i tvrdost, zda je přítomna hniloba a také vrásčitost slupek. Rozhodně nikdy nespěchejte a raději si vše důkladně prohlédněte, protože tím ušetříte nejen peníze, ale také se ochráníte před případnými bakteriemi.