99 % Čechů používá špatně oddělovač nákupu. Patříte k nim?
adbz.cz » Hobby » Většina lidí v obchodě nepoužívá oddělovač nákupu správně. Pokladní vysvětluje, že patří na délku, nikoliv kolmo

Většina lidí v obchodě nepoužívá oddělovač nákupu správně. Pokladní vysvětluje, že patří na délku, nikoliv kolmo

Oddělovač nákupu má sloužit k tomu, abyste nepomíchali své potraviny s ostatními zákazníky. Většina lidí ho však používá špatně.

pokladni prodavacka nakup
Zdroj fotografie: Vadim Andreev SP / Creative Commons / CC BY-SA

Nakupování potravin patří mezi běžné činnosti každého Čecha. Ať už zavítáte do obchodu jednou či dvakrát týdně, pravděpodobně se vždy dopouštíte stejné chyby jako většina ostatních. Ta se překvapivě týká používání oddělovače nákupu, se kterým téměř všichni zachází úplně špatně. Jak totiž naznačil server Lelum, oddělovač nákupu by měl být položen tak, aby rozděloval produkty podélně, nikoli kolmo. Má to dokonce svůj pádný důvod. 

Oddělovač nákupu patří vodorovně 

Pravděpodobně každý někdy používal oddělovač nákupu ve svém oblíbeném obchodě. Tato pomůcka má sloužit především k tomu, aby si zákazníci mezi sebou zbytečně nepomíchali nákup. Většina z nich ho tak vždy pokládá na pás ještě před tím, než na něj začnou pokládat kupované zboží. Zpravidla ho tam však položí kolmo, tedy tak, aby nezabíral příliš mnoho místa a přesto bylo patrné, kde končí jejich nákup. 

Hobby

„Za kuře v obchodě jsem zaplatil 700 Kč, to už snad nemyslí vážně?“ píše Milan. Krutá realita zasáhne celé Česko

„Za kuře v obchodě jsem zaplatil 700 Kč, to už snad nemyslí vážně?“ píše Milan. Krutá realita zasáhne celé Česko
<!-- wp:paragraph --> <p>Nakupování potravin patří mezi běžné činnosti každého Čecha. Ať už zavítáte do obchodu jednou či dvakrát týdně, pravděpodobně se vždy dopouštíte stejné chyby jako většina ostatních. Ta se překvapivě týká <strong>používání oddělovače nákupu, se kterým téměř všichni zachází úplně špatně</strong>. Jak totiž naznačil server <a href="https://lelum.pl/wiele-osob-nie-mialo-pojecia-jak-prawidlowo-klasc-przegrodke-na-kasie-odpowiedz-szokuje-mp-wd-130323" target="_blank" rel="noreferrer noopener">Lelum</a>, oddělovač nákupu by měl být položen tak, aby rozděloval produkty podélně, nikoli kolmo. Má to dokonce svůj pádný důvod. </p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:heading --> <h2 class="wp-block-heading">Oddělovač nákupu patří vodorovně </h2> <!-- /wp:heading --> <!-- wp:paragraph --> <p>Pravděpodobně každý někdy používal oddělovač nákupu ve svém oblíbeném obchodě. Tato pomůcka má sloužit především k tomu, aby si zákazníci mezi sebou zbytečně nepomíchali nákup. Většina z nich ho tak vždy <strong>pokládá na pás ještě před tím, než na něj začnou pokládat kupované zboží</strong>. Zpravidla ho tam však položí kolmo, tedy tak, aby nezabíral příliš mnoho místa a přesto bylo patrné, kde končí jejich nákup. </p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:wm/block-related-post {"selectedPostId":269252} /--> <!-- wp:paragraph --> <p>To je ale podle dlouholeté pokladní naprosto špatně. Paní Šárka F. z Poděbrad prozradila, že správně by měl být položen vodorovně. <em>„Je to především proto, aby vznikl větší prostor mezi vaším nákupem a nákupem ostatních. Když ho dáte kolmo, i tak může <strong>snadno dojít k záměně položek a my pak máme zbytečně více práce</strong>,</em>“ sdělila pro redakci webu adbz s tím, že většina lidí často spěchá a chce mít na pásu zboží co nejdřív, takže na tuto zásadu moc nedbají. </p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p><iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fryanvaughanweather%2Fposts%2Fpfbid0BxLQpmo2eEZyXaj4aYVgNDjkPk265C1aVbVDu2wgjp6GZ829jWi6mJR1Yvr6B59sl&show_text=true&width=500" width="500" height="628" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe></p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Oddělovač nákupu by tedy měl být vždy položen vodorovně, aby všechny vaše potraviny mohly být jasně rozeznatelné od zákazníka za vámi. Je však pravdou, že dnes o skutečném využití této pomůcky ví jen málokdo, <strong>dokonce ani většina pokladních netuší, jaká je jeho skutečná funkce</strong>. Zkusit ho však použít správně můžete kdykoli. Otázkou je ale to, zda se vám podaří personál kompletně zmást, nebo dostanete pochvalu. </p> <!-- /wp:paragraph -->

Obchodní řetězce neustále zkouší na své zákazníky triky, kterými je nutí utrácet více peněz. Naposledy to schytal Milan, který zaplatil za k… více

To je ale podle dlouholeté pokladní naprosto špatně. Paní Šárka F. z Poděbrad prozradila, že správně by měl být položen vodorovně. „Je to především proto, aby vznikl větší prostor mezi vaším nákupem a nákupem ostatních. Když ho dáte kolmo, i tak může snadno dojít k záměně položek a my pak máme zbytečně více práce,“ sdělila pro redakci webu adbz s tím, že většina lidí často spěchá a chce mít na pásu zboží co nejdřív, takže na tuto zásadu moc nedbají. 

Oddělovač nákupu by tedy měl být vždy položen vodorovně, aby všechny vaše potraviny mohly být jasně rozeznatelné od zákazníka za vámi. Je však pravdou, že dnes o skutečném využití této pomůcky ví jen málokdo, dokonce ani většina pokladních netuší, jaká je jeho skutečná funkce. Zkusit ho však použít správně můžete kdykoli. Otázkou je ale to, zda se vám podaří personál kompletně zmást, nebo dostanete pochvalu.