Vysoce nebezpečná potravina se v obchodech prodávala po kilech. Až nyní vyšla najevo pravda, urychleně se jí zbavte
Obchodní řetězec Lidl prodával zdraví nebezpečnou potravinu. Možná ji máte doma i vy, měli byste ji raději vyhodit.
Obsah
Nakupujete v obchodním řetězci Lidl? Pak zpozorněte. Možná jste si stejně jako stovky dalších lidí odnesli domů nebezpečnou potravinu ohrožující vaše zdraví. O jakou potravinu, která se prodávala po kilech, jde a proč byste se jí měli zbavit?
Nebezpečnou potravinu možná máte doma i vy
Na pultech obchodního řetězce Lidl, který má pobočky po celé České republice, se objevila potravina, kterou Státní potravinářská a zemědělská inspekce vyhodnotila jako nebezpečnou. Na první pohled přitom nijak závadně nevypadá. Důležitý je její obsah, který může být zdraví škodlivý.
O nebezpečném výrobku informoval web Potraviny na pranýři. Šlo o potravinu přivezenou z Německa, konkrétně o kysané zelí s vínem značky Freshona.
Proč je potravina zdraví nebezpečná?
Možná tento výrobek kupujete v Lidlu i vy a teď jste zjistili, že plechovku kysaného zelí máte doma taky. Logicky vám hlavou proběhla otázka, proč byste ji měli vyhodit. V čem je tedy tak závadná? O možném nebezpečí této potraviny informoval i web TN.
Ve výrobku se podle SZPI (Státní potravinářské a zemědělské inspekce) vyskytovaly řezy košťálů a jejich tvrdých, nebezpečně ostrých zdřevnatělých částí majících různé velikosti. Konzumace takového výrobku by vás mohla ohrozit na zdraví.
Pokud máte doma plechovku kysaného zelí od značky Freshona, ve svém vlastním zájmu ji raději vyhoďte. Inspekce ještě upřesnila, že u daného výrobku nevyhovoval nejen obsah, ale i vzhled a konzistence.
Proč jíst kysané zelí?
Zjištěná závadnost dané suroviny by vás rozhodně neměla odradit od konzumace kysaného zelí. Byla by to škoda, protože kysané zelí se právem řadí mezi superpotraviny, a to díky vysokému obsahu vlákniny, vitamínu C, vitamínu K a železa. Kromě toho je kysané zelí nízkokalorické a téměř bez tuku.
V kysaném zelí najdete mimo jiné i prospěšná probiotika, která podporují „hodné“ bakterie v našich střevech. Pozitivně ovlivňují imunitní systém, podporují dobré trávení i střevní mikroflóru. Kysané zelí je bohaté na vitamín C, který je skvělým antioxidantem, pomáhá tělo chránit před volnými radikály a posiluje náš imunitní systém.
Rozhodně se tedy konzumaci kysaného zelí nevyhýbejte, jen si dejte pozor, jaké produkty kupujete. Určitě se vyvarujte zmiňované značce.