Na jednom místě v lednici se mléko kazí až 5krát rychleji. A bohužel – dáváme ho tam všichni
Možná vás překvapí, že pokud jde o skladování mléka, dost záleží na tom, kam ho dáte. Proto se nejčastěji a nejvíce kazí v jedné části lednice.
Každý člověk dává logicky otevřené mléko do lednice, protože kdyby ho tam nedal, rychle se zkazí. Ale víte o tom, že i v lednici existuje jedno místo, kde se kazí až 5krát rychleji? A nejhorší na tom je to, že každý ho právě na toto místo dává. Takže pokud chcete, aby vám mléko vydrželo co nejdéle, rozhodně ho nedávejte právě tam. Uvidíte, že budete opravdu překvapeni.
Na toto místo ho nedávejte
Části chladničky se liší teplotou, ale mnoho lidí bohužel neví, na jakém místě uchovávat jednotlivé potraviny. A z toho důvodu se vám často může stát, že se například mléko začne kazit mnohem dříve, než by vlastně mělo. Mnoho z vás ho totiž skladuje na úplně špatném místě, a potom se diví, jak je možné, že už je zkažené, když bylo koupeno teprve nedávno. Tak kam tedy mléko patří?
Vzhledem k tomu, že se teploty v určitých částech chladničky liší, je třeba skladovat mléko a mléčné produkty tam, kde je co nejchladněji. Úplně tou nejhorší volbou jsou v tomto případě dveře ledničky, protože tato její část je ta nejteplejší. Dveře se totiž často otevírají, což má za následek kolísání teploty. Nárůst teplot a časté výkyvy mohou urychlit proces kažení potravin.
Kam tedy mléko dávat
Jak už bylo řečeno, mléko se vám bude nejčastěji kazit právě ve dveřích ledničky, protože vlivem vyšších teplot se vytváří větší množství bakterií. Mléko a mléčné výrobky je proto nejlepší skladovat v zadní části chladničky, a to na střední polici nebo i úplně dole. Dveře chladničky jsou ideální například pro skladování kečupu, hořčice, sójové omáčky a dalších trvanlivých nápojů. Uvidíte, že vám mléko vydrží mnohem déle.