Kde se ve vaší kuchyni skrývá 99 % bakterií – na tato místa zapomínají i zkušené hospodyňky

Možná se budete divit, až se dozvíte, jaká místa patří k těm nejšpinavějším. Dost často se na ně totiž při běžném úklidu zapomíná.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

V kuchyni se vlastně každý den něco dělá. Ať už vaří nebo umývá nádobí, či pečou nějaké dobré dezerty. Zkrátka není den, kdy by kuchyně nebyla využívána. A právě z toho důvodu je v kuchyni mnohem více prachu a nečistot, než kde jinde. I když uklízíte úplně každý den, jsou místa, do kterých se prachovka nedostane i více než měsíc. A vy se teď podívejte, jaká místa to jsou.

Dřez

Věděli jste o tom, že čištění dřezu jednou denně opravdu nestačí? Měl by se totiž umývat pokaždé, když umyjete nádobí, očistíte zeleninu anebo třeba vylijete starou kávu. Jinak se totiž může stát, že ze dřezu bude vycházet nepříjemný zápach, bude v něm mnoho mikrobů a také nebude vypadat úplně esteticky.

Lednička

Ledničku je třeba často uklízet především zevnitř. Samozřejmě, rukojeť a vnějšek lednice je třeba jednou za čas vyčistit, ale vnitřek je třeba čistit z několika důvodů. Jen si představte, kolik bakterií a choroboplodných zárodků se nachází v lednici. Některé z nich sice zemřou chladem, ale jiné se začnou rozmnožovat. Proto je důležité vnitřek pravidelně vytírat.

Solnička

Jen málo lidí si umyje ruce předtím, než se rozhodne dosolit nějaký pokrm. Uvnitř se ale poté začne hromadit plak a kousky přilepené soli. Pokud chcete mít i solničky dokonale čisté, je dobré je čas od času otřít vlhkým hadříkem a pravidelně omývat teplou vodou, abyste odstranili zbytky koření.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Textilie

Je asi jasné, že nejhůře jsou na tom právě textilie v kuchyni. Je dobré, když budete prát například záclony častěji. I když se na nich bude nacházet jen malá skvrna, může to způsobovat nepěkný vzhled domácnosti. A není třeba mluvit o ručníku a utěrkách, ty je třeba vyměňovat tak často, jak to jen půjde.

Nábytek

Na nábytku zůstává opravdu velké množství skvrn. A ty se mohou začít hromadit, až jich najednou bude tolik, že si jich začnou všímat i vaši hosté. Proto byste měli nábytek otírat stejně často, jako třeba kuchyňskou linku. Je to doopravdy potřeba. Až se budete divit, jaké skvrny jste přehlédli.

Zdroj: TheSpruce

Jak často uklízíte ve vaší kuchyni?

Diskuze Vstoupit do diskuze
109 lidí právě čte
Autor článku

Aneta Kalasová

Mé srdce patří architektuře a designu, ozvláštnění webu ADBZ poutavými články a inspirativními nápady. Prostřednictvím mého obsahu objevíte nejnovější trendy, inovativní projekty a radu, jak propojit funkčnost s krásou. Jsem spolehlivou průvodkyní pro všechny milovníky architektury a designu, kteří hledají nové způsoby, jak oživit své domovy a prostory. Nechte se inspirovat nadšením a vstupte do světa tvůrčích možností.

Zobrazit další články