Uznávaný šéfkuchař prozradil, proč při přípravě masa vždy použije kousek jablka. Má to geniální efekt

Smažení masa může být mnohdy nepříjemný proces, a to zejména kvůli zápachu při jeho zpracování. Tento trik vám pomůže problém snadno vyřešit.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Smažené maso s voňavou křupavou kůrkou a šťavnatým středem odmítne jen málokterý gurmán. Takto připravovaný pokrm je opravdu velmi chutný, přičemž dokáže nasytit celou vaši rodinu. Přesto se však mnoho domácích kuchařů či kuchařek do jeho přípravy nehrne, a důvod je naprosto jednoduchý. Tepelná úprava masného výrobku na pánvi je totiž často doprovázena nepříjemným zápachem. Naštěstí však existuje jeden jednoduchý trik, který vám dokáže velmi snadno pomoci. 

Zápach může být opravdu nepříjemný

Správně usmažený masový pokrm je velmi chutný, o tom lze jen stěží pochybovat. Sami však pravděpodobně víte, že připravit jej není vždy jednoduché a příjemné – a to zejména kvůli pachu při zpracovávání masa. Zkušené hospodyňky však našly jednoduchý způsob, jak tomuto problému snadno předejít a zpříjemnit si tak dlouhé chvíle za kuchyňským sporákem. Jedná se o použití jedné ovocné složky, která neutralizuje každý zápach, a pomůže vám tak bez jakýchkoliv problémů připravit lahodný steak. 

iZdroj fotografie: Depositpohotos

Abyste se vyhnuli nepříjemnému pachu, stačí dát na pánev při zpracovávání syrového masa kus jablka. Toto lahodné ovoce totiž dokáže absorbovat veškeré nepříjemné pachy, které vás doposud odrazovaly od toho, abyste si připravili lahodný steak nebo jiný masový pokrm. Nemusíte se obávat, protože použití jablka nijak nenaruší chuť samotného masa – stačí použít jeden plátek ovoce, více opravdu není třeba. Díky tomuto domácímu hacku tak pro vás nebude smažení masa již žádný problém.

Jednoduchý trik, který ocení každý

Tento trik vám dokáže pomoci zbavit se každého nepříjemného zápachu ve vaší domácnosti, který by ji zaplnil při smažení. Samozřejmě je také důležité, abyste se vždy před přípravou masa ujistili, že je zakoupený kus čerstvý – v opačném případě by jeho konzumace mohla mít na vaše zdraví opravdu negativní dopad. Šťavnatému steaku však pravděpodobně neodolá žádný člen vaší rodiny, a proto jej nyní můžete připravovat bez jakýchkoliv problémů. 

Jak se tento užitečný trik osvědčil vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
81 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články