Už jste slyšeli o minci v lednici? Umístěte ji tam, než pojedete na víkend pryč. Ušetří vám spoustu peněz

Možná si říkáte, že nejste blázni, abyste dávali peníze do mrazáku. Věřte ale, že to má svůj význam, a ne jen tak ledajaký. Zjistěte, k čemu mince v mrazáku slouží.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Svůj význam má především v ochraně potravin, které máte v mrazáku. A to hlavně v té době, kdy se chystáte odjet na dovolenou. Vyzkoušejte tento jednoduchý trik a zjistěte, zda je jídlo bezpečné konzumovat po návratu z dovolené, a také to, zda je váš mrazák v pořádku. Nejde o nic složitého, stačí vám jen tři věci a mrazák. 

Jednoduchý, ale efektní trik

Někdy se stává, že elektrický proud nefunguje, může to být kvůli opravám, ale také se může jednat o výpadek. Pokud se tak stane na několik hodin, děje se, že se maso a zelenina v mrazáku rozpustí. U zeleniny to nebude tak horké, ale pokud máte zmrazené i kuřecí maso, mleté, nebo dokonce ryby, mohou se v nich množit bakterie, jako je salmonela a tak dále. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

Nemluvě o chuti, která není zrovna nejlepší. Takže pokud vás zajímá, jak je na tom váš mrazák nebo co se s ním dělo po vašem odjezdu, vyzkoušejte tento jednoduchý trik, který vám to prozradí. Připravte si pouze nádobku, například plastovou misku, která vydrží mráz, minci a vodu. Nyní stačí mrazuvzdornou misku naplnit vodou a umístit ji do mrazáku.

Jednoduché zjištění funkce mrazáku

Jakmile voda v misce zamrzne, odložte na zamrzlou hladinu minci a vložte ji zpět do mrazáku. Nechte ji tam po dobu celé dovolené. Pokud nikam neodjíždíte, vyčkejte klidně týden a pak se na předměty opět podívejte. Jestliže minci uvidíte na dně misky, popřemýšlejte nad obsahem mrazáku. Pokud zde máte uložené ryby a kuřecí maso, zauvažujte nad jeho vyhozením.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Znamená to, že elektrický proud vypadl a několik hodin nefungoval. Tím pádem se vaše jídlo rozmrazilo a opětovně zamrazilo. A pokud je mince například uprostřed misky, proud vypadl na malou chvíli, v takovém případě vepřové nebo hovězí maso nemělo šanci se rozpustit. Ovšem rybě a kuřecímu masu stačí pouze chvilka na rozmrazení. Důležitější než ryba je jistě vaše zdraví, pečujte o ně.

Dáváte si pozor na opětovné zmražení masa?

Zdroj: Brightside

Diskuze Vstoupit do diskuze
59 lidí právě čte
Autor článku

Ladislav Podešva

Zobrazit další články