Obyčejná PET lahev může ušetřit spoustu peněz. Stačí do ní dát špagety těsně před vařením

Tento primitivní trik byl objeven úplnou náhodou, při vaření vám ale ušetří dost peněz, pokud ji správně použijete. Už to nebudete dělat jinak.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Daří se vám odměřit správnou porci špaget, nebo jich pokaždé uvaříte hromadu, kterou by nespořádala ani armáda? I když se to zdá absolutně triviální, trefit to správné množství není hračka. Když špagety vkládáte do hrnce, jistě říkáte, že jich moc není a stále přidáváte další. Nikdo přece nechce strádat hladem. Nakonec ale většinou zbydou a následující den je s nechutí konzumujete okoralé.

Špagety po vaření ztrojnásobí objem

Existuje ale několik triků, jak snadno odměřit tu správnou porci špaget. Vycházejte z toho, že po uvaření těstoviny ztrojnásobí objem. Takže pokud chcete třeba 90 gramů špaget na jednu porci, v suchém stavu by měla vážit 30 gramů. Podle některých gastronomických expertů má ideální porce špaget vážit 80 gramů. Ale doma si přeci jen chcete víc dopřát.

Kdo by se ale piplal s váhou. Většina lidí prostě hrábne do pytlíku a nějaké množství vyndá. Pokud se ale na obal od špaget pozorně podíváte, zjistíte, že některé na sobě mají natištěné měrky už od výrobce, většinou od 1 do 4 porcí. Pak stačí už jen vysunout ze sáčku to správné množství a vložit ho do vroucí vody v hrnci.

Správnou porci odměříte v PET láhvi

Vůbec nejsnadnější trik se stal hitem internetu. Jednu porci špaget odměříte snadno s pomocí obyčejné plastové láhve. Úplně jednoduše vyjmete hrst špaget z obalu a vložíte je do hrdla láhve a přidáváte nebo odebíráte, dokud tam nejsou natěsno. Možná se vám bude zdát, že jich je málo, ale není. Nezapomeňte, že ztrojnásobí během vaření objem.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Na podobném principu je založený i další trik. K němu nebudete potřebovat vůbec nic, jen svou ruku. Přiložte k sobě vrchol palce a ukazováčku jedné ruky a vytvořte kruh, pak ukazováček suňte ke kořenu palce, dokud se kruh nezmenší zhruba o třetinu. Všimněte si, že v tu chvíli bude podobně velký jako hrdlo láhve. Provizorní měrka je hotová a stačí už jen prostrčit špagety.

Jak odměřujete těstoviny, aby jich bylo akorát?

Zdroj: DailyMail
Diskuze Vstoupit do diskuze
132 lidí právě čte
Zobrazit další články