Jakékoli maso je tak rozmražené do 5 minut: Vezmu 2 hrnce a položím je na sebe

Rozmrazování masa nikdy nebylo jednodušší. Stačí znát tento jednoduchý trik a zabere vám to maximálně 10 minut, což je naprosto úžasné ušetření času.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Pokud už se vám někdy stalo, že jste před odchodem do práce zapomněli vyndat maso z mrazáku, tak moc dobře víte, jaké nervy to poté jsou. Protože po příchodu z práce nemůžete jít hned vařit, ale musíte zdlouhavě čekat, než se maso rozmrazí, a to už pravděpodobně máte hlad. Naštěstí ale existuje jeden jednoduchý způsob, díky kterému budete mít maso připravené k použití již za pouhých 5–10 minut.

Velmi jednoduchý trik

Znáte to, večer si naplánujete, co dobrého si po práci uvaříte, a říkáte si, že byste měli jít vytáhnout maso z mrazáku a dát ho rozmrazit do lednice. Jenže večer se vám už nikam nechce z postele chodit, a tak to necháte na ráno, protože na to přece nemůžete zapomenout. Ráno ale třeba zaspíte a nestíháte vůbec nic, a tak si bohužel na nějaké maso vůbec nevzpomenete. A co teď s tím?

iZdroj fotografie: Depositphotos

Jistě, maso vám z mrazáku nikam neuteče, takže ho vyndáte, jakmile přijdete z práce. Avšak potom budete muset dlouho čekat, než se vám rozmrazí, a celá vaše rodina bude mít hlad. Věděli jste ale, že dokonce i rozmrazování masa se dá urychlit? Ano, a je to tak jednoduché, že se vám tomu nebude chtít ani věřit. Stačí totiž, když budete znát tento velmi jednoduchý, ale účinný trik, a maso budete mít rozmrazené doslova za pár minut.

Opravdu to vyzkoušejte

K tomuto triku budete potřebovat pouze 2 hrnce a maso. Do plastového sáčku si nejprve vložte maso, které chcete rozmrazit. Samozřejmě, pokud je maso nakrájené na kostky, půjde rozmrazit rychleji. Jeden z hrnců otočte dnem vzhůru a dejte na něj sáček s masem. Poté druhý hrnec naplňte vodou až úplně po okraj. A tento hrnec položte na maso. No a to je vlastně všechno. Poté chvilku počkejte, a za 5–10 minut můžete jít vařit.

Může se vám zdát až neuvěřitelné, že se maso rozmrazí za tak krátkou dobu. Je to ale především tím, že kov je velmi dobrý vodič tepla, tím pádem absorbuje chlad z masa. Pokud si něčím nebudete jistí, podívejte se na video, kde je vše názorně ukázáno a předvedeno. Odteď už nikdy nebudete mít nervy v práci kvůli tomu, že jste zapomněli vyndat maso z mrazáku.

Jakým způsobem nejčastěji rozmrazujete maso vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
148 lidí právě čte
Autor článku

Aneta Kalasová

Mé srdce patří architektuře a designu, ozvláštnění webu ADBZ poutavými články a inspirativními nápady. Prostřednictvím mého obsahu objevíte nejnovější trendy, inovativní projekty a radu, jak propojit funkčnost s krásou. Jsem spolehlivou průvodkyní pro všechny milovníky architektury a designu, kteří hledají nové způsoby, jak oživit své domovy a prostory. Nechte se inspirovat nadšením a vstupte do světa tvůrčích možností.

Zobrazit další články