Jak ohřát bramborovou kaši, aniž by to pokazilo chuť: Stačí dodržet 3 kroky a bude chutnat jako právě dovařená

Zachovat jemnou chuť a dobrou konzistenci oblíbené přílohy, když ji chcete druhý den konzumovat, není snadné. Ale i ohřívaná může být skvělá, když dodržíte správný postup.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Lahodná bramborová kaše s křupavým vypečeným řízkem je jedním z vůbec nejoblíbenějších pokrmů v Česku. Pokud ale kaše zbyde a druhý den ji chcete ohřát, málokdy si zachová svoji báječnou chuť. Je to ale možné, pokud zvolíte správný postup. I když vás to bude svádět, abyste ji kydli na talíř a vložili ji do mikrovlnné trouby, protože je to rychlé, odolejte pokušení. Ztratí tu správnou chuť a možná i konzistenci. Když si ale osvojíte tři základní kroky, nikdo nepozná, že je ohřátá.

Tři kroky k dokonalé příloze

Příprava bramborové kaše je snadná a bravurně ji zvládá snad každá hospodyňka. Stačí brambory pořádně uvařit v osolené vodě, scedit, přidat kousek másla a horké mléko nebo smetanu, osolit ji a vše řádně rozmačkat a promíchat. Ohřívání této oblíbené bramborové přílohy, která zbyla od včerejšího oběda, je podobně snadné. Stačí tři triky a bude lahodná, že strávníci ani nepoznají, že není právě uvařená. Základním krokem je ohřát ji na sporáku.

1) Příprava

Správný postup je důležitý. Když hrnec s bramborovou kaší vyndáte z lednice, bude mít tužší konzistenci. Rozhodně ho rovnou nestavte na sporák, protože z výsledku byste nebyli nadšení. Kaše nebude vláčná ani křehká. Aby si tyto vlastnosti uchovala, musíte ji znovu promačkat šťouchadlem nebo alespoň vidličkou. Teprve poté je možné kaši znovu ohřát.

iZdroj fotografie: Depositphotos

2) Vyladění

Ohřívaná bramborová kaše bude mnohem lépe chutnat, když ji před podáváním vyladíte přidáním kousku másla nebo mléka. Získáte tak příjemnější konzistenci. Vůbec nejlepší ale bude, když použijete smetanu. Postup je snadný. Nalijete desetiprocentní smetanu do hrnce a přivedete ji k varu. Poté přidáte vrstvu bramborové kaše, snížíte teplotu a za stálého míchaní ji ohřejete. Nakonec můžete přidat ještě kousek másla.

3) Čas

Při ohřívání je nutné bramborovou kaši pečlivě hlídat. Když ji nesundáte z plotny v ten správný čas, může se rychle přichytit. Hnědé připáleniny nejsou každému po chuti, a také pak nikoho neobelstíte, že kaše není ohřívaná. Kaši na sporáku míchejte a při prvním náznaku přichycení ji sundejte. Nepotřebujete, aby se vařila, vždyť ji jen ohříváte.

Jaké triky používáte, aby ohřívaná kaše chutnala jako čerstvá?

Zdroj: TasteOfHome
Diskuze Vstoupit do diskuze
99 lidí právě čte
Zobrazit další články