Nejlepší způsob, jak rozbíjet vejce. Zapomeňte na ostré hrany, jinak se úlomkům skořápek nevyhnete
Většina lidí rozbíjí vejce o ostré hrany, načež jejich obsah vlije do vhodné mísy. To je však špatně, protože se skořápky mohou drolit.

Vejce patří mezi nejoblíbenější potraviny po celém světě. Nejenže obsahují řadu užitečných složek, ale navíc se dají připravit na plno různých způsobů. Nemluvě také o tom, že jde o jednu z nejdůležitějších ingrediencí do řady pokrmů a dezertů. Mnoha lidem však stále dělá potíže jejich vyklepávání, protože v misce často končí také kousky skořápek.
Nejlepší způsob rozbíjení vajíček
Tento problém lze nicméně poměrně snadno vyřešit. Zásadní je totiž právě způsob, kterým je rozklepáváte. Redakce webu adbz přišla na to, že rozbíjet je o ostré hrany, což dělá většina lidí, není správný postup. Právě kvůli tomu se totiž skořápka může následně drolit.
Mnohem efektivnější je vzít jedno vejce a důkladně s ním klepnout o prkno, pracovní plochu, případně o jiný rovný povrch. Pozor také, že byste tak podle webu Smakosze měli učinit pouze jednou a poté skořápku opatrně oddělit pomocí prstů. V opačném případě totiž může dojít k jejímu drolení a ke sklouznutí malých kousků do žloutku nebo do bílku.
Osvědčený trik se skořápkou
Pokud by se nicméně i v tomto případě objevily ve vylitém vajíčku kousky skořápek, nikdy se je nesnažte vyndat pomocí lžičky nebo jiného nádobí – a už vůbec ne svými prsty. Mnohem lépe to půjde pomocí většího kousku skořápky. Jednoduše jej uchopte a snažte se pomocí něj vyndat uniklý kousek, což by se mělo podařit téměř ihned.

Za zmínku stojí rovněž fakt, že vejce nabízejí řadu zajímavých zdravotních benefitů a zasytí vás po velmi dlouhou dobu. Díky tomu podle serveru Healthline podporují hubnutí a navíc jsou spojovány s lepší funkcí mozku. I přes pochybnosti spojené s obsahem cholesterolu se také nemusíte bát, že by vejce měla negativní vliv na váš krevní oběh. Pravdou je naprostý opak.
udalosti247.cz
5 h
udalosti247.cz
5 h
udalosti247.cz
7 h
udalosti247.cz
7 h